Eestlased võtsid Tour de Skilt kaks võitu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeskonnakaalsased on Aleksandr Legkovi tõstnud Tour de Ski võidu puhul kätele.
Meeskonnakaalsased on Aleksandr Legkovi tõstnud Tour de Ski võidu puhul kätele. Foto: AP/Scanpix

Murdmaasuusatajate mitmepäevasõidul Tour de Skil said tänavu võidurõõmu tunda poolatar Justyna Kowalczyk ja venelane Aleksandr Legkov. Mõlemast esikohast said rõõmu tunda ka eestlased.

Nii Kowalczykule kui ka Legkovile valmistavad suuski ette eesti määrdemeistrid, kes on aastatega tõusnud suusamaailmas kõrgesse hinda. Kui Are Mets ja Peep Koidu on poolatari ka varasemalt Tour de Ski võiduni aidanud, siis venelaste jaoks oli Legkovi võit sel tasemel esmakordne.

«Tegemist on ikka absoluutse tipphetkega. Ma hindan väga kõrgelt selliseid asju nagu Tour de France ja Tour de Ski. Kõigil võib ette tulla üks hea päev, kuid neid on vähe, kes suudavad selliseid mitmepäevasõite võita,» sõnas Venemaa koondise määrdemees Urmas Välbe. «Hindan väga kõrgelt ka olümpiavõite ja MM-tiitleid, kuid seaksin Tour de Ski siiski kõrgemale, kuna seal peab igal distantsil tasemel olema.»

Meeste konkurentsis olidki venelased väga heas hoos ning nii sai mitmepäevasõidu kolmekordse võitja Dario Cologna järel 3. koha Maksim Võlegžanin. «Eks võtame ka Val di Fiemme MMilt natuke medaleid, kuid põhieesmärk on ikka järgmisel aastal toimuv Sotši olümpia ja selle nimel tehakse kõvasti tööd,» märkis Välbe, et venelaste võite võib lähiaastatel näha veel palju.

Tour de Ski lõppes taas aga pettumusega norralaste jaoks, kuna suur suusamaa ei saanud ka tänavu oma esimest üldvõitu. Naiste seas sai Therese Johaug 2. ja Kristin Steira 3. ning meeste konkurentsis Petter Northug 4. koha.

Eestlastest saavutas tänavu parima koha Aivar Rehemaa, kes jõudis mäefinišisse 34ndana. Algo Kärp lõpetas mitmepäevasõidu 57. ja Karel Tammjärv 63. positsioonil. Ainsa eestlannana võistlustules olnud Tatjana Mannima lõpetas tuuri 46. positsioonil.

«Ma arvan, et päris kehv ma kokkuvõttes ei olnud. Kaks sõitu tulid isegi päris hästi välja. Eesmärk oli küll 30 parema sekka jõuda, kuid võtsin oma seisundist peaaegu maksimumi,» hindas Rehemaa, kes 2009. aastal lõpetas mitmepäevasõidu 17. kohaga.

Tour de Ski

Meeste lõppseis: 1. Aleksandr Legkov (Venemaa), 2. Dario Cologna (Šveits) +18,7, 3. Maksim Võlegžanin (Venemaa) +40,7, 4. Petter Northug (Norra) +1.07,7, 5. Marcus Hellner (Rootsi) +1.12,4, 6. Lukas Bauer (Tšehhi) +1.41,7, 7. Ivan Babikov (Kanada) +2.04,4, 8. Giorgio Di Centa (Itaalia) +2.15,5 ... 34. Aivar Rehemaa +8.02,1, 57. Algo Kärp +15.52,1, 63. Karel Tammjärv +20.43,8

Naiste lõppseis: 1. Justyna Kowalczyk (Poola), 2. Therese Johaug (Norra) +27,9, 3. Kristin Stormer Steira (Norra) +2.39,5, 4. Krista Lähteenmäki (Soome) +3.04,7, 5. Astrin Uhrenholdt Jacobsen (Norra) +3.13,5, 6. Heidi Weng (Norra) +3.29,1, 7. Charlotte Kalla (Rootsi) +3.51,3, 8. Riita-Liisa Roponen (Soome) +4.19,6 ... 46. Tatjana Mannima +15.44,4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles