Kurtinaitis: Škele tegi meiega, mis tahtis

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armands Škelet takistavad Petteri Koponen ja Paul Davis.
Armands Škelet takistavad Petteri Koponen ja Paul Davis. Foto: Peeter Langovits

«Olime lähedal sellele, et saata korda midagi suurt, kuid … Mis puudu jäi? Igast asjast natuke, teisel poolajal tegime kümme pallikaotust ega tabanud ühtegi kolmest. Kui tahame sellisel tasemel meeskonda võita, peab õnne rohkem olema,» sõnas Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Alar Varrak pärast Ühisliigas Himkilt saadud kaotust 57:65.

Arvestades seda, et Kalevi vastas oli tänavuse Euro­liiga tippklubi, kes heitleb koha eest veerandfinaalis, pakuti kohati head ja elamusterohket korvpalli. Näiteks teisel veerand­ajal hoiti vastane vaid nelja punkti peal ning poolajaks juhiti 31:24. Hea oli ka neljas veerandaeg, kui paar minutit enne lõppu jõuti kahe punkti kaugusele. Lõpuks pani Himki siiski oma paremuse maksma.

«Meie jaoks oli tähtis võit ning pole mingit vahet, kas see saavutatakse ühe või kahekümne punktiga,» lausus Himki leedulasest peatreener Rimas Kurtinaitis. «Püüdsime alguses anda mänguaega nendele meestele, kes peavad Euroliigas rohkem pingil istuma, kuid sellest ei tulnud midagi välja. Teisel poolajal tuli mängu tuua Paul Davis, kes aitas meid väga palju.»

NBA kogemusega Davis tegi korvi all mida iganes tahtis, kogudes 11 minutiga 11 punkti ja kuus lauapalli ning tema vastu tehti kuus viga.

Pingeline lõpp valmistas Kurtinaitisele heameelt. «Euroliigas on meil kõik mängud sellised, siin saime aga veel ühe võimaluse ennast sellises olukorras proovida. Mängisime viimased minutid korralikult,» hindas ta. Kurtinaitisel jagus kiidusõnu ka Kalevi aadressil. Ta tõstis esile Eesti meisterklubi pallurite võitluslikkust ja kordas tuntud tõde, et sugugi alati ei tähenda nimed kõike. «Tõsi, Armands Škele on nimi ja täna tegi ta meiega, mis tahtis. Lõpuks ta väsis, kuid see on loomulik,» lausus leedulasest treener.

Teatud rahuloluks oli põhjust ka Varrakul. Juba mängu skoor 57:65 näitab, et kaitses saadi Euroopa tippklubiga hästi hakkama. «Nemad lõid meid rütmist välja teise poolaja aktiivse kaitsega, kuid need korrad, kui nad jäid ise rünnakul viis viie vastu mängima, olid nad hädas.»

Ühisliiga

Kalev/Cramo – Himki 57:65

Kalev: Škele 20, Fall 11, Wilkinson 9, McLeod 8, Abbott 5, Elegar 2, Kajupank 2.

Himki: Planinic 12, Davis 11, Vialtsev 10, Koponen 8, Loncar 6, Augustine 5, Rivers 3, Monja 3

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles