Homme alustatakse Eesti-Läti ühisliigas nelja parema väljaselgitamist

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu võrkpalliklubi.
Pärnu võrkpalliklubi. Foto: SCANPIX

Neljapäeval alustatakse võrkpalli Eesti-Läti ühisliigas veerandfinaalmängudega, mille korduskohtumised on kavas nädalavahetusel.

Konkurentsis on põhiturniiri kaheksa paremat meeskonda, kes jagati paremusjärjestuse järgi paaridesse. 2.-3. märtsil Pärnus toimuvale finaalturniirile pääseb neli võistkonda, vahendab volley.ee.

Põhiturniiri parim Pärnu Võrkpalliklubi (65 punkti) mängib koha eest nelja parema hulgas lätlaste Ozolnieki Poliursiga, keda põhiturniiril võideti kõigis kolmes kohtumises (kahel korral tulemusega 3:1 ja korra 3:2). Põhiturniiril teise koha saavutanud Tallinna Selveri (56 punkti) vastaseks on Daugavpilsi Universitate. Selver võitis põhiturniiri esimseses ja kolmandas ringis omavahelise kohtumise kindlalt 3:0, kuid jäi teises ringis mõnevõrra üllatuslikult 1:3 vastasele alla.

Kolmandas veerandfinaalpaaris lähevad vastamisi kaks Eesti võistkonda, kui lõppturniiri koha eest mängivad põhiturniiri kolmas TTÜ ning kuuenda koha saanud tiitlikaitsja Tartu Bigbank. Põhiturniiril võitis ülikoolimeeskond kaks omavahelist mängu tulemusega 3:2 ning ühel korral 3:1. Neljapäeval saab selgeks, kas võõrustajate poolel alustab mängu viimases kohtumises Pärnu vastu suurepärase etteaste teinud Eivo Žuravljov (29 punkti, efektiivsus +23) või senine põhikoosseisu mängija Renee Teppan. Viimased kaks põhiturniiri kohtumist tõid Tartu Ülikooli spordihoonesse meeldivalt palju kaasaelajaid, mis saab kindlasti jätku ka neljapäeval.

Kui möödunud hooajal jõudsid Eesti-Läti ühisliiga finaalturniirile esmakordselt vaid Eesti meeskonnad, siis tänavu on vähemalt üks lõunanaabrite esindus koha lõppturniiril taganud – neljanda vakantse koha eest mängivad Riia Lase ja Jelgava/Biolars. Riia võistkond lõpetas põhiturniiri neljandal ning Jelgava viiendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles