Treenerit vahetanud tiimide põnevusduell

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooaja keskel TTÜ peatreeneriks saanud Janis Sirelpuu hoolealuste mängu hindamas.
Hooaja keskel TTÜ peatreeneriks saanud Janis Sirelpuu hoolealuste mängu hindamas. Foto: Andres Haabu

Eesti-Läti ühisliigas tehakse täna algust veerandfinaalidega ning parimal juhul mängib nelja meeskonna finaalturniiril tänavu kolm Eesti klubi.

Eelmisel hooajal jõudsid võrkpalli Eesti-Läti ühisliigas finaalturniirile vaid eestlased. Tänavu tuleb vähemalt üks koht loovutada lätlastele, kuid põhiturniiri lõpptabel lubab eeldada, et neljast kohast kolm kuuluvad siiski Eesti tiimidele.

Täna algavatest veerandfinaalmängudest pakub eestlastele kindlasti kõige rohkem põnevust TTÜ ja Bigbank Tartu vastasseis. Mullu finaalis Tallinna Selveri alistanud tartlaste hooaeg pole tänavu nii roosiliselt kulgenud ja põhihooaeg lõpetati alles kuuendal positsioonil.

TTÜ ja Tartu veerandfinaali puhul on huvitavaks nüansiks ka tõik, et mõlemal meeskonnal on hooaja jooksul vahetunud juhendaja. Tartus asus Rainer Vassiljevi asemel peatreeneritoolile Andrei Oja­mets ning TTÜs võttis Aigor Kaibaldi koha üle seni samas tiimis mängijana leiba teeninud Janis Sirelpuu. Seega on mõlemal tiimil tõestamist kõvasti.

«Tänavune hooaeg on Eestis olnud küllaltki tavapäratu ning koguni kuuest meeskonnast kolmel on juhendaja vahetunud. Samas ma ei usu, et see mingit lisakaalu annab. Siiski võib alati leida näpuganäitajaid, kelle meelest varem mängiti paremini,» arvas Sirelpuu.

«Midagi ta võib ju lisada, kuid pigem on meestel vaja väljakul ennast tõestada. Minul on juba seljataga 26 aasta pikkune treenerikarjäär ja seega pakub mulle rohkem rõõmu see, kuid mängijad suudavad ennast ületada,» lisas Oja­mets omalt poolt.

Eelmisel hooajal Tartu tiitlivõitudeni juhtinud, kuid detsembris peatreeneri ametist loobunud Vassiljev ei oska samuti hinnata, kas treenerivahetused võiksid veerandfinaalis kuidagi tunda anda.

«Mõlemad juhendajad on võistkondade juures omajagu tööl olnud ning ma ei arva, et see oleks pluss või miinus. Võib-olla nad ise tunnevad midagi, aga arvan, et mängijaid see nüüd küll ei mõjuta,» arvas üle mitme aasta play-off’e kõrvaltvaatajana jälgiv Vassiljev.

Vaadates aga meeskondade omavahelisi kohtumisi käimasoleval hooajal, siis tundub favoriidikoorem olevat justkui TTÜ õlul. Põhihooajal kohtuti kolmel korral – esimene matš lõppes TTÜ 3:1 üleolekuga ning ülejäänud kohtumistes teenis Tallinna klubi 3:2 võidu.

«Arvan, et enne mänge on seis 55:45 või 60:40 TTÜ-le. Kindlasti tulevad väga huvitavad mängud. Kui vaadata põhiturniiri tabeliseisu, oli hooaeg väga pingeline ning võib oodata tihedaid heitlusi,» hindas Ojamets.

«Eks ikka on natuke selline seis, et mõnes mõttes peame selle duelli võitma, kuna sel hooajal ei ole me neile veel kaotanud,» lisas Sirelpuu.

Ülejäänud veerandfinaali jõudnud Eesti klubid on oma paarides kindlad favoriidid. Põhihooajal parimat tulemust näidanud Pärnu läheb vastamisi lätlaste Ozolniekiga ning teisena play-off’i jõudnud Tallinna Selver kohtub Daugavpilsi Universitatega.

«Ozolnieki on ennegi Pärnule pahandust teinud, kuid siiski arvan, et Pärnu ja Selver võtavad oma ja finaalturniiril näeme kolme Eesti meeskonda,» loodab Vassiljev siinsete klubide ülevõimu jätkumist.


Ajakava

Veerandfinaalid

• Daugavpils Universitate – Tallinna Selver (21.02, kell 19.00)

• Ozolnieki Poliurs – Pärnu VK (21.02, kell 19.00)

• Bigbank Tartu – TTÜ (21.02, kell 19.30)

• Jelgava Biolars – Riia Lase (21.02, kell 19.30)

• Tallinna Selver – Daugavpilsi Universitate (23.02, kell 16.00)

• TTÜ – Bigbank Tartu (23.02, kell 18.00)

• Riia Lase – Jelgava Biolars (23.02, kell 18.00)

• Pärnu VK – Ozolnieki Poliurs (24.02, kell 17.00)

Võrdsete geimivõitude puhul selgitatakse edasipääseja kuldse geimiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles