Ferguson võrdles Ronaldosid: üks on imelises vormis, teine vanem ja paksem

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Alex Ferguson
Sir Alex Ferguson Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi jalgpalliklubi peatreener Sir Alex Ferguson peab enne tänaõhtust Meistrite liiga kaheksandikfinaali korduskohtumist Madridi Reali vastu paratamatult vastama kõige enam küsimustele, mis puudutavad endist Unitedi mängijat Cristiano Ronaldot.

Mängueelsel pressikonverentsil küsiti šotlaselt, kuidas ta võrdleks portugallast teise, «originaalse» Ronaldoga, kes lõi 2003. aastal Old Traffordil Unitedi võrku kübaratriki. Inglismaa publik saatis tookord mängu lõpus pingile võetud Ronaldo puhkama aplausi saatel püsti seistes. Real võitis kahe mängu kokkuvõttes 6:5 ja pääses veerandfinaalist edasi. Too mäng oligi seejuures viimane, mille Real ja United enne tänavusi duelle omavahel pidasid.

«See vanem ja paksem…» alustas Ferguson ajakirjanike üleüldise naeru saatel vastamist. «Tema jõudis selles vanuses ründajana karjääri tippu. Aga Cristiano Ronaldo on ülim atleet. Ta ei jäta pea ainsatki mängu vahele, tal on vapustav füüsis, ta mängib mõlema jalaga hästi, on kiire ja õhus võimas. Teda peatada on raske, sest ta särab nädalast nädalasse. Aga me ei pea teda kartma. Kui muretseme ainult Ronaldo pärast, unustame selle, milleks me ise võimelised oleme,» lausus Ferguson.

Avamängu 1:1 viigi järel piisaks Unitedile edasipääsu tagamiseks ka väravateta viigist, kuid Ferguson ei usu, et nii läheb. «Väravaid tuleb. Peame ilmselt lööma vähemalt kaks tükki, sest ka nemad ei jää kuivale. Aga see saab olema vägev mäng. Ma ei usu, et keegi peaks pettuma,» kinnitas ta.

Vaata videot Fergusoni pressikonverentsist SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles