Porsche: vormel-1 oleks meie jaoks ebaloogiline valik

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porsche.
Porsche. Foto: SCANPIX

Porsche arendusosakonna juht Wolfgang Hatz nentis, et firma ei kavatse lähiajal vormel-1 sarjas osaleda, kuna see pole nende jaoks loogiline samm.

Porsche valis vormel-1 sarja asemel sportautode MM-sarjaga liitumise ning alates 2014. aastast hakatakse sõitma LMP1-sarjas, kusjuures Saksa tootja kasutab seal hübriidmootorit. Hatzi sõnul oli neil valida vormel-1 ja sportautode vahel ning liisk langes viimase kasuks seetõttu, et seal kasutatavat tehnoloogiat on kergem tavaautodele üle kanda. Porschel on juba peaaegu tootmisvalmis ka tänavaauto 918 Spyder, mis kasutab suurt osa värske sportprototüübi uuenduslikust tehnoloogiast ning peab konkurentsi pakkuma Ferrari uuele mudelile LaFerrari ja McLaren P1-le.

«Me oleme sportautofirma. Paar-kolm aastat tagasi sai selgeks, et peame tipptasemel autosporti naasma ning valida oli sportautode ja vormelite vahel. Aga lõppotsus oli loogiline. Vormel-1s on lisaks kõigele palju juttu poliitika ja rehvide, mitte aga mootorite ja šassii ümber. Aerodünaamika on ka tore, aga nii äärmuslik, et me ei saa ühtegi arengusammu oma tänavaautodele üle kanda,» lausus Hatz.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles