Video: mitmekordne Eesti meister õpetab rattarallil söömist

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raido Kodanipork.
Raido Kodanipork. Foto: Video / youtube

2. juunil toimuva Tartu Rattaralli valguses räägib Barcelona olümpiamängudel 1992. aasta maanteesõidus 9. koha saavutanud mitmekordne Eesti meister Raido Kodanipork, mida parema tulemuse saavutamisel jälgida söömise osas.

«»

15 korda Tartu Rattarallil osalenud Kodanipork ütleb, et teistmoodi söömisega kohe imet ei tee ja tugevaks ei saa. Kuid 3-4 päeva enne peaks hakkama tõstma süsivesikute osakaalu toidus valkude ja rasvade arvelt. «Pasta, riis, teraviljad, kaunviljad. Aga mida mitte - selline suur grilliõhtu päev enne maratoni ei tule kindlasti kasuks,» õpetab Kodanipork.

Joomisel peaks arvestama võistluspäeva ilmaga -- mida palavam ilm, seda rohkem on vaja juua. Ja jooma võiks hakata juba enne starti väikeste koguste haaval.

Samuti rõhutab kogenud rattur, et võistluse ajal peaks esimese spordibatooni sööma juba tunni möödudes, mitte ootama, kuni kõht tühjaks läheb.

Pärast sõitu tuleks kindlasti lõõgastuda: «Pärast sõitu samamoodi peab vedelikke tarbima ja süsivesikuterikkaid toite sööma. Muidugi saun on hea, massaaž sinna juurde, puhkus käib asja jurude.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles