Talvaril säilib lootus kõrgele üldkohale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aavo Talvar
Aavo Talvar Foto: Erakogu

Talvar Racingu esisõitja Aavo Talvar pidi Tšehhimaal peetud kardisõidu Rotaxi Euroopa karikavõistluste (REC) kolmanda etapi finaalis leppima kümnenda kohaga.

Eelmisel etapil Itaalias oli Aavo finaali võitnud ja ka Tšehhimaal Sosnovas sujus algul kõik ootustekohaselt. Treeningutel kuulus Aavo kiiremate hulka, kvalifikatsiooni neljas koht tagas õigus startida eelsõitudes esireast. Esimene eelsõit kulges samuti viperusteta, Aavo lõpetas
selle teisena.

Teise eelsõidu stardisaginas suruti Aavo aga üle äärekivide rajalt välja. Kuna seejuures sai kannatada tagumine ketiratas, tuli sõit pooleli jätta ja tabelisse läks kirja 20. koht.
Viimases eelsõidus oli Aavo taas ülesannete kõrgusel ja kolmas koht tagas talle edasipääsufinaalsõitudesse. Eelfinaali pidi ta alustama võistlejaterivi keskelt, 13. kohalt.

Karmis konkurentsis tähendab selline positsioon aga väga kõrget tõenäosust stardiavariisse sattuda.
Kahjuks just nii Aavoga seekord juhtuski ja avaringilt tuli ta alles 27. kohal. Nelja ringiga parandas ta oma koha kahekümnendaks, ent siis toimus uus kokkupõrge ja Aavo langes taas võistlejaterivi lõppu. Protokolli märgiti talle 31. koht, mis välistas igasuguse võimaluse finaalis
kõrgemate kohtade jagamisel kaasa rääkida.
Finaalis möödus Aavo kahekümne ühest kaasvõistlejast ja näitas seejuures ülikiireid ringiaegu, kuid lõpetas ikkagi alles kümnendana.

Kolme etapi järel on Aavo Talvar REC paremusjärjestuses 208 punktiga viiendal kohal. Võidulootus on kadunud, kuid kõik muu veel võimalik. Lõppkoha määramisel võetakse arvesse kolme parema eelfinaali ja kolme parema finaali tulemused. REC viimane etapp
sõidetakse Prantsusmaal Salbris’s 9.-13. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles