Pintsaarele kaotanud Leibak tunnistas halba seisu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaire Leibak
Kaire Leibak Foto: Priit Simson

Mullu Pekingi olümpial lõppvõistlusele pääsenud Kaire Leibak pidi laupäeval leppima kaotusega kodusele konkurendile.


Naiste kolmikhüppe kuldmedal läks 13.77ga värskele juunioride Euroopa meistrile Liane Pintsaarele, Leibak hüppas 13.64 ning leppis hõbedaga. Lisaks kõigele loobus ta kannavalu tõttu kahest viimasest katsest.

«Seis pole sugugi hea,» tunnistas tänavu 14.20 hüpanud ning sellega Berliini MMi A-normi täitnud Leibak. «Kand andis juba esimesel katsel tunda. Järgmistel katsetel hakkasin juba hoojooksu ajal mõtlema, et pärast hüpet hakkab jalg jälle rohkem valutama. Seepärast polnudki need hüpped, mis ma tegin...»

Leibak tunnistas, et ainuüksi võistlema tulek tähendas tema jaoks sisemist võitlust, ent ta ei soovinud alistuda ning otsustas võidelda. Enne Berliini MMi oli ju vaja võistlustunnetust kogeda.

«Trennis on jalg tegelikult valusam kui võisteldes,» märkis Leibak. «Hüppeid polegi ma eriti harjutanud.»

Vaatamata keerulisele olukorrale pole Leibak käega löönud ning tänavusest tiitlivõistlusest loobumisele mõelnud.

«Mullu oli enne olümpiat umbes sama seis, ent siis õnnestus endast maksimum välja pigistada,» meenutas ta. «Tuleb ka selliste olukordadega hakkama saada.»
Esimest korda elus täiskasvanute Eesti meistriks kroonitud 19-aastane Pintsaar võttis võidu kokku tagasihoidlikult: «Hea tunne on.»

Ühtlasi oli see talle esimene kord, kui ta suutis alistada treeningukaaslase Leibaku. Ent see polnud Pintsaare jaoks eesmärk omaette. «Ma ei mõelnud Kaire võitmise peale üldse. Tahtsin lihtsalt hästi hüpata,» selgitas tänavu Tartu Kivilinna gümnaasiumi lõpetanud Pintsaar.

Kui tavaliselt saab ta oma parimad tulemused kirja viimastel katsetel, siis seekord läks vastupidi - kohe avakatsel hüpatud 13.77st piisas võiduks täiesti. Ühtlasi oli see tema elu paremuselt kolmas tulemus. Parima tulemuse hüppas ta nädal tagasi U20 EMil Novi Sadis, kus võitis 13.89ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles