Asafa Powell pääseb siiski MMile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamaicalane Asafa Powell saab teatepulga.
Jamaicalane Asafa Powell saab teatepulga. Foto: Reuters / Scanpix

Endine 100 meetri jooksu maailmarekordi omanik, jamaikalane Asafa Powell ning neli tema kaasmaalast pääsevad siiski Berliini MMile, kuigi eksisid alaliidu reeglite vastu ilmuda treeninglaagrisse.

Powell, naiste 100 meetri sprindi olümpiavõitja Shelly-Ann Fraser, 400 meetri olümpiakuld Melanie Walker, tõkkejooksja Brigitte Foster-Hylton ning sprinter Shericka Williams ei osalenud Jamaica rahvuskoondise treeningul Nürnbergis, mistõttu Jamaica alaliit kaalus tõsiselt nende sportlaste võistlustelt eemaldamist, vahendab Reuters.

«Mingil hetkel palus Jamaica kergejõustikuliit Rahvusvaheliselt Kergejõustikuliidult IAAF nende sportlaste eemaldamist nimekirjadest,» teatas Powelli agent Paul Doyle. «Asja arutati ja Jamaica alaliit saatis teise kirja, paludes eelmist kirja eirata. See poleks kellelegi hea olnud. Kui sportlased ei saa joosta, kaotavad kõik.»

«Arvan, et see pole loogiline, et alaliit võitleb oma sportlastega,» lisas Powell ning selgitas, et need viis sportlast kuuluvad kõik ühe spordiklubi alla ning nad ei teadnud, et peavad laagris osalema. «Me ei teadnud, et laager on kohustuslik. Otsustasime sel aastal plaani muuta ja minna MMile nagu tavalisele kergejõustiku võistlusele. Ilmselt see tekitaski probleemi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles