Tein: mängud käivadki üles-alla

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Tein korvpallikoondise treeningul.
Tanel Tein korvpallikoondise treeningul. Foto: Peeter Langovits
Pärast suurt allajäämist võõrsil Tšehhile tunnistas Eesti koondise üks kogenumaid Tanel Tein, et see oli tema kaotus, kuna ta polnud mängus sees. Tänases kohtumises loodab Tein sama viga vältida.

«Nüüd oleme omas keskkonnas ning Ukrainaga tuleb hoopis teine mäng,» uskus Tein. «Halb kohtumine Tšehhiga on möödanik.» Samas arvas tagamängija, et langusele võib järgneda tõus: «Mängud käivadki enamasti üles-alla.»

Vaatamata suurele kaotusele pole meeskonna moraal veel alla läinud. «Ei usu, et kindlus on kadunud,» lisas Tein. «Tuleb lihtsalt enesekindlalt mängida ning visked vabadelt kohtadelt sisse panna. Kohe algusest peale peab ühtlaselt ning meeskondlikult mängima. Rünnakul peab ka paremini tabama.»

Samas on Ukraina Teini arvates väga ettearvamatu vastane. «Kunagi ei tea ette, kes ja kui palju keegi nendest mängib. Korvi all on neil küll suured mehed, kuid meie omadest on nad aeglasemad,» lisas tagamängija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles