Puhkpilliorkester saatis koondislased teele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis.
Eesti võrkpallikoondis. Foto: FIVB

Eile hommikul kell 6.30, kui Eesti võrkpallikoondis alustas teekonda Türki EM-finaalturniirile, ootas pallureid põnev üllatus.



Nimelt oli koondise üldfüüsilise ettevalmistuse treener Valdo Järvekülg kohale kutsunud puhkpilliorkestri, mis võrkpallurid rõõmsalt teele saatis.



«Ikka päris naljakas oli. Hommikul poole seitsme ajal mängivad trummi ja puhuvad pasunat,» meenutas koondise kapten Kert Toobal. «Mitte kellelgi polnud sellest mingit aimu.»



«Üliäge oli. Kõigil meestel tuli naeratus suule,» lisas libero Asko Esna ning kiitis ka varajaste teelesaatjate kingitust: «Nad veel andsid meile pooliku leiva ja karbi kilusid, et kui Türgi toit ei maitse, siis on vähemalt toit kaasas.»



Ülejäänud reis kulges meeldivalt sündmustevaeselt – kõik jäid terveks ning ükski kott polnud tee peal kaduma läinud.



Pärastlõuna tuli mängijatel hotellis veeta, kuna jala ei õnnestunud sportlastel kuidagi Istanbuli kesklinna avastama minna.



«Lootsime jalutama minna, aga siit ei pääse kuhugi. Viis meetrit kõnnid ühele poole ja vastas on sõidutee, viis meetrit teisele poole ja jälle sõidutee. Oleme lõksus,» muigas Esna. «Rand on küll lähedal, aga kui sinna tahad minna, siis pead vist kiirelt üle tee jooksma.»



Kui võrkpallurid jäävad sellesse hotelli vaid üheks ööks, siis Eesti fännid hõivavad sama hotelli ülejäänud nädalaks. Kohale peaks tulema ligi kakssada Eesti soost võrkpallihuvilist. Esna kinnitas, et pöidlahoidjate seas on kõigil mängijatel palju sõpru ning sugulasi.



Tänane päev möödub koondisel juba töises meeleolus. Hommikul visatakse pilk 12 500 inimest mahutavale võistlusväljakule ning kella 17–19 peetakse treeningmäng kohaliku spordiklubi Galatasaray võrkpallimeeskonnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles