Briti poksija plaanib Facebooki kohtusse kaevata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amir Khan
Amir Khan Foto: PA Wire / SCANPIX

Kerge keskkaalu maailmameister Amir Khan ja tema mänedžer Frank Warren plaanivad populaarse suhtlusvõrgustiku Facebooki kohtusse anda.

Briti poksija ja tema mänedžeri arvates on Facebook kasutanud pilte ja nimesid kõrvuti laimava ja rassistliku materjaliga, vahendab The Guardian.

Stephen Taylor Heath Lupton Fawcetti advokaadibüroost selgitas, et kiire otsing Facebookis viib inimesed võltsidele lehekülgedele, kus on kasutatud Khani ja Warreni pilte ja nende nimesid koos materjalidega, mis oleksid ajalehtedesse või ajakirjadesse jõudmisel tõsiselt mainet kahjustavad.

«Probleem on selles, et kui inimene otsib Facebookist mõnda kuulsust, on otsingutulemuste seas ka leheküljed, kus kasutatakse kuulsuse nime ja pilte, aga ei ole nendega tegelikult kuidagi seotud, kuid võivad mõningatel juhtudel olla täis laimavat ja ebaseaduslikku materjali,» sõnas Taylor Heath, kes kutsus ka teisi kuulsusi üles selle probleemi vastu võitlema. «Praegu tundub, et Facebooki omanikud ei võta seda eriti tõsiselt. Oleme neile oma muredest kirjutanud, ent vastuseks oleme saanud vaid tavapärase kirja kättesaamise kinnituse. Ootame siiani vastust nende juristidelt.»

Facebooki kasutustingimuste all lubab firma kustutada kõik postitused, mis on solvavad, vulgaarsed ja rassiliselt või etniliselt ebasobivad. Kuid kuna leheküljele postitatakse meeletus hulgas materjale, on seda keeruline kontrollida ning seetõttu loodab Facebook kasutajate teadetele tõsistest rikkumistest.

«Tahame, et Facebook oleks koht, kus inimesed saavad erinevatel teemadel arutleda, austades samas teiste õigusi ja tundeid,» teatas Facebook tänavu, kui rassismivastase võitlusega tegelevad inimesed firmale mitmeid kaebusi olid esitanud. «Meie leheküljel ei ole kohta ähvardavale, solvavale ja rassiliselt või etniliselt ebasobivale sisule. Facebook eemaldab kõik, mis ei vasta kasutustingimustele, kui meile sellest teada antakse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles