Hamiltonil pole enam võimalust MM-tiitlit kaitsta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: LaPresse/Scanpix

Valitseval maailmameistril Lewis Hamiltonil pole Itaalia GP järel matemaatiliselt enam võimalik oma tiitlit kaitsta.

Itaalia GP-etapil rajalt välja sõitnud Hamilton ei suudaks enam neljal järgmisel etapil oma tiitlit kaitsta. 2007. aasta maailmameistril Kimi Räikkönenil on teoreetiline võimalus veel olemas, aga seda üksnes juhul, kui ta võidaks kõik neli etappi. MM-sarja liider Jenson Button seevastu ei tohiks enam ühtki punkti saada.

Ent isegi siis ei oleks Räikkönen veel maailmameister, sest tal oleks Buttoniga ühe palju punkte. Maailmameistriks kroonitaks aga see, kellel on rohkem etapivõite.

Neli etappi enne lõppu on võimalus MM-tiitli eest võidelda lisaks Buttonile veel kolmel mehel: Brawn GP teisel sõitjal Rubens Barrichellol ja kahel Red Bulli sõitjal.

Viimasel kahel on aga üksnes teoreetiline võimalus, sest pühapäevane ebaõnnestunud etapp jätab nad MM-sarja liidrist liiga kaugele - vastavalt 26 ja 28,5 punkti kaugusele.

Seega tuleb tänavune maailmameister tõenäoliselt BrawnGP tiimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles