Eichfuss tõestas, et valge mees suudab hüpata

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Eichfuss
Timo Eichfuss Foto: Margus Ansu

Kalev/Cramo ja Tartu Rocki vahelise kohtumise eredaim hetk sündis neljandal veerandajal, kui mängida oli jäänud täpselt kaheksa minutit. Tartlaste Timo Eichfuss surus palli efektselt koos veaga korvi ja kasvatas vabaviske järel külaliste eduseisu 66:59-le.


«Alguses tundus, et saan kulbi või vilistatakse jooks, aga kui õnnestus, siis oli hea tunne küll,» tõdes Eichfuss, kes lükkas enda sõnul ümber vana korvpallimeeste kõnekäänu. «Kes ütles, et valge mees ei suuda hüpata?»



Küll aga ei tõusnud Kalevit üheksa punktiga kostitanud Eichfuss pilvedesse ära ja noormehe sõnul tõi võidu meeskonnatöö ja tark treener Indrek Visnapuu, kes oskas äravajumiste korral õigel ajal time-out’i võtta.



Võidu väärtust igipõlise rivaali vastu tõstvat seegi, et alles Tartus bussi peale astudes saadi teada, et Rocca al Mare suurhallis tuleb hakkama saada mängujuht Todd Aberthnyta, kes endale viiruse külge suutis pookida.



«Bussis saime teada, et Todd ei mängi ja vahetult kohtumise eel panime mänguplaani paika,» märkis Eichfuss, kelle sõnul lõi Aberthny viirus skeemi sassi. «Pidin isegi vahepeal mängujuhi kohal mängima, mis pole just minu lemmikpositsioon.»



Omaette kangelasteoga sai hakkama aga Eichfussi meeskonnakaaslane Janar Talts. Nädal tagasi Balti liiga kohtumises Ventspilsiga põlvele haiget teinud Taltsi eilne kaasalöömine polnud viimase hetkeni kindel, kuid lõpuks kogunes Taltsi saldosse 32 minutit ja 17 punkti, millega ta koos Scott Morrisoniga Rocki meeste resultatiivsustabelit juhtis.



«Veel eile (üleeile – toim) polnud kindel, kas mängin, kui treeningu lõpuni lonkasin,» tõdes Talts, kes mängupäeval end märksa paremini tundis. «Täna (eile – toim) hakkas ka lõpus valutama, kuid üldiselt läheb iga päevaga paremaks. Loodan, et varsti on juba inimese tunne. Täna on sant tunne ja kindlasti ka homme, kuid loodetavasti siiski veidi parem.» (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles