Meeke võidu tühistamine tõstis Koitla Šoti rallil viiendaks

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Koitla
Kaspar Koitla Foto: Karli Saul

Pärast IRC sarja viimase etapi, Šoti ralli finišit teatati, et võitjapaari Kris Meeke - Paul Nagle auto mõned detailid olid alakaalulised. Lõplik otsus tehti eile ja võit tühistati.



Šoti ralli kohtunikud otsustasid, et Meeke'i auto esimene sillatala oli 150 grammi kergem kui lubatud. Kuigi teadlaste sõnul see masina sooritust ei tõstnud, peab sellegipoolest reeglitest kinni pidama.

Kris Meeke ise tunnistas lehele autosport.com antud usutluses, et nende auto oli lubatud 1200 kilogrammist raskem, kirjutab ruudulipp.ee.

«Asfaldirallidel püüame saavutada võimalikult väikest kaalu ja jääme 1200 kg lähedale. Kruusarallidel aga on põhjakaitsed ja muud detailid juures. Seega oleme alati raskemad kui lubatud. Planeeritud pettust siin polnud, lihtsalt väike ja loll viga, mis läks maksma  rallivõidu,» võttis Meeke kohtuniku otsuse kokku.


Šoti ralli võit läks sellega rallipaarile Guy Wilks - Phil Pugh. Meeke'i eemaldamine tõstis koha võrra kõrgemale ka Kaspar Koitla ja Andres Otsa, kelle lõplik koht Šoti ralli absoluutarvestuses on nüüd viies.

Kris Meeke'i IRC sarja meistritiitlit eemaldamine aga ei mõjutanud, kuna tiitli kindlustas ta juba sarja eelviimasel etapil. Meeke'i meeskond Peugeot UK väidetavalt otsust  edasi ei kaeba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles