Mark Webber: Räikkönen on Alonsole hea tiimikaaslane

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Webber.
Mark Webber. Foto: SCANPIX

Praegusel hetkel vormel-1 sarjas Red Bulli rooli keerav, ent pärast hooaega oma karjääri lõpetav Mark Webber avaldas arvamust selle kohta, et Kimi Räikkönen sõidab uuel hooajal Ferrariga. Webberi sõnul on see hea tiimi praegusele piloodile Fernando Alonsole.

Kuigi pärast Räikköneni liitumise kinnitust on hakatud spekuleerima, kas Alonso jätkab Ferraris esinumbrina, on 37-aastase Webberi arvates soomlase liitumine kasulik mõlemale sõitjale.

«Ma arvan, et Fernando näeb seda kui positiivset asja,» rääkis Webber Autospordi ajakirjale. «Minu jaoks teeb selle positiivseks asjaolu, et Fernandot tuleb rohkem tagant sundida laupäeva õhtuti,» lisas Webber, vihjates laupäevastele kvalifikatsioonisõitudele.

«Kimi suudab ta aidata uue tasemeni ja tema abiga suudab ta (Alonso- toim.) endast laupäeviti rohkem anda. Pühapäeviti pole küsimustki - me kõik teame, et Fernando on suurepärane sõitja, aga just laupäevadel oleks vaja, et Kimi aitaks tal saavutada uue tasemel,» võttis Webber enda nägemuse kokku.

Austraalia piloot avaldas arvamust ka selle kohta, et Alonso panus ei tohiks jääda liiga ühepoolseks ning Räikkönen peab samuti tööprotsessis kasa lööma. «Tiim peab olema ettevaatlik tehnilises valdkonnas. Me teame, et Kimi on fenomenaalne mees, aga saab olema huvitav vaadata, kuidas Fernando tunneb ennast siis, kui tööprotsess peale hakkab. Järgmine aasta on tehniliselt väga suur väljakutse. Mõlemad piloodid peavad rohkelt panustama ja ma ei usu, et Fernando on rahul, kui see jääb vaid ühepoolseks,» selgitas Webber.

Seni Alonso kõrval sõitnud Felipe Massa lahkub uuel hooajal meeskonnast ning tema tulevik on veel lahtine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles