Alonsolt küüti saanud Webber kaotab stardirivis kümme kohta

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Webber Fernando Alonso auto peal sõitmas.
Mark Webber Fernando Alonso auto peal sõitmas. Foto: SCANPIX

Eilse vormel-1 sarja Singapuri etapi viimasel ringil katkestanud Red Bulli piloot Mark Webber sai katkestamisele järgnenud käitumise eest trahvi ja peab järgmisel sõidul loovutama stardirivis kümme kohta.

Eilse võidusõidu viimasel ringil katkestanud Webber sõitis meeskondade boksialasse Fernando Alonso auto peal istudes, ent võistluse kohtunikele see ei meeldinud. «Webber sisenes soojendusringi ja kuni viimase auto rajale lahkumise vahepeal rajale ilma kohtunike loata,» seisis ametlikus põhjenduses.

Kuna Webber oli saanud varasemalt hoiatusi ka Bahreini ja Kanada etappidel, tähendab see järgmisena kavas oleval Korea etapil automaatselt stardirivis kümne kohta loovutamist. Oma käitumise eest teenis hoiatuse ka Alonso.

Red Bulli juhi Christian Horneri arvates on Webberile määratud karistus liiga karm. «See oli hea show jaoks, see oli hea teleülekande jaoks ja seda oleks pidanud karistama rahatrahvi või noomitusega,» kritiseeris Horner kohtunikke.

Konkurendi Lewis Hamiltoni arvates oli aga Webberi tegu põhjendamatult riskantne. «Ma olin veel sõitmas, kui tulin ümber nurga ja Fernando oli seal. Ma läksin paremalt mööda, aga kui Mark oleks kõndinud seal, kuhu ma sõitsin, oleksin ta alla ajanud. Õnneks seda siiski ei juhtunud,» muljetas Hamilton.

Vormeliajaloos pole see esimene kord, kui konkurendid üksteisele küüti pakuvad: 1991. aastal said samasuguse teoga hakkama toona katkestanud Ayrton Senna ja Nigel Mansell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles