Millise riigi meeskond saab jalgpallis maailmameistriks? Saksamaa!

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa jalgpallikoondise mängijad treeningul väravat kandmas
Saksamaa jalgpallikoondise mängijad treeningul väravat kandmas Foto: SCANPIX

Saksamaa Dortmundi ülikooli professori arvutuse ja loogika kohaselt peaks selle aasta jalgpalli MMi võitma Saksamaa meeskond.

Füüsikaprofessor Metin Tolani sõnul ei mängi mitte mingisugust rolli see, et Saksamaa on samas D alagrupis Austraalia, Serbia ja Ghanaga, kirjutab The Telegraph.

Professor on veendunud, et kapten Michael Ballacki juhitav meeskond kroonitakse 11. juulil maailmameistriks.

Tolani teooria põhineb Saksamaa varasematel MMi mängude trigonomeetrilisel analüüsil.

Saksamaa on varem tulnud jalgpallis maailmameistriks kolmel korral – 1954, 1974 ja 1990. Saksamaa varasem keskmine paigutus MMil on olnud 3,7 koht.

«Saksamaa varasemate tulemuste põhjal tehtud arvutused näitasid, et sellel aastal on jälle aeg võitjaks saada. Viimati tuli Saksamaa meeskond maailmameistriks 1990. aastal ning vahepeal on olnud neli MMi,» selgitas Tolan.

Tolan selgitas, et Saksamaa saavutab MMil keskmiselt 3,7 koha, kuid igal neljandal või viiendal MMil saavad nad maailmameistriks.

Professor Tolan on ka varem jalgpalliennustustega tegelenud. 2006. aastal, kui MM toimus Saksamaal, ennustas ta samuti, et korraldajad tulevad maailmameistriks. Kuid Saksamaa pidi poolfinaalis siis Itaaliale alla vanduma.

Tolan andis ka penaltite kohta soovitusi.

«Penalti kõige halvemini lööv mängija peaks olema esimene penaltilööja ja nii edasi kuni kõige tugevamini. Sellisel viisil on võimalik saada rohkem väravaid,» selgitas professor.

XIX maailmameistrivõistlused jalgpallis toimuvad 11. juunist kuni 11. juulini 2010 Lõuna-Aafrika Vabariigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles