Ferguson: kartsin, et ManU vajub suurde kreeni

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Alex Ferguson.
Sir Alex Ferguson. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi jalgpalliklubi endine peatreener Sir Alex Ferguson tunnistas, et tal oli eelmise hooaja järel ametist lahkudes suur hirm – kas klubi saab ikka hakkama?

27 aastat Unitedit tüürinud Ferguson viis klubi läinud hooajal 20. meistritiitlini, kuid andis siis ohjad üle David Moyesile, kelle käe all on United alustanud hooaega äärmiselt keskpäraste tulemustega. Fergusoni sõnul muutis olukorra raskeks see, et temaga üheaegselt lahkus ametist ka tegevjuht David Gill.

«David helistas ühel pühapäeval ja ütles, et tahab rääkida. Ta tuli külla ja alustas juttu sellest, et kavatseb lahkuda. Vastasin, et jumal küll, ma otsustasin ise hooaja lõpus ameti maha panna. Kõik see kokku tekitas hirmsa tunde, et äkki vajub klubi täiesti kreeni,» lausus Ferguson intervjuus Unitedi ametlikule telekanalile.

Klubi omanikega vestelnud Ferguson jättis loobumisplaani siiski jõusse, kuid varjas seda peaaegu kõigi eest. «See juhtus veebruari lõpus ja too aeg oli keeruline. Ma ei saanud isegi kõigile pereliikmetele öelda, mida kavatsen teha,» lausus Ferguson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles