Pärn ja Järveoja stardivad JWRC viimasele võistlusele enesekindlalt

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Pärn ja Ken Järveoja.
Sander Pärn ja Ken Järveoja. Foto: Timo Anis

Nädala eest Saaremaal toimunud Eesti autoralli meistrivõistluste viimasel etapil esirattaveoliste autode arvestuses Eesti meistriteks kroonitud Sander Pärn – Ken Järveoja asuvad sel nädalal starti 2013.a Junior WRC viimasel osavõistlusel Hispaanias. Kuuest etapist koosneva Junoir WRC viimane etapp sõidetakse Kataloonia provintsi mägistel teedel.

Pärast viite starti Junoir WRC sarjas hoiavad Sander ja Ken punktiarvestuses 55. punktiga neljandat kohta. Kolmandast kohast lahutab mehi 13 punkti. Samas on ka neljandat kohta himustavaid sõitjaid, nt kaotab hetkel viiendal kohal olev M. Burri Pärnale üheksa punktiga. «Seis punktitabelis on tihe. Koht esikolmikus on hetkel veel täiesti võimalik. Varasemalt ei ole me aga Hispaanias võidu sõitnud, mistõttu ootab meid ees taas üks uus ja keeruline võidusõit,» rääkis Pärn.

Tänavune Hispaania MM ralli erineb teistest 2013.a autoralli maailmameistrivõistluste etappidest mitme aspekti tõttu. Esiteks sõidetakse Hispaanias nii asfaldil kui ka kruusal. Võrreldes mullusega, on kruusal sõitmine tõstetud ralli viimasele päevale ehk pühapäevale. Esimesed kaks päeva sõidetakse seega asfaldil. Teiseks teevad Junior WRC sarja sõitjad kaasa kogu ralli, mis on tänavu selliselt ainukeseks korraks.

«Terve hooaja oleme omandanud kogemusi nii asfaldil kui ka kruusal. Nüüd on võimalus neid rakendada mõlemal teekattel ja sõita hooaja viimasel võistlusel välja korralik resultaat,» rääkis Pärn. Eelmisel nädalal Eesti meistritiitli võitnud noormees lisas, et esimeseks eesmärgiks on punktitabelis hetkel meeste seljataga olevaid sõitjaid mitte mööda lasta. Teiseks eesmärgiks on võistlustempo suurendamine võrreldes eelnevate rallidega.

Oma kolmandal asfaldiralli eel tunneb Pärn ennast enesekindlamalt. «Tööd on terve hooaja tehtud ja tahame hooaja viimase võistluse lõpetada positiivse emotsiooniga. Selleks peame kiirust tõstma ja lootma ka veidi kuivemale ilmale, sest eelmised rallid näitasid, et sellistes oludes olen hetkel kiirem,» ütles Pärn.

Tänavu aastase Hispaania ralli testikatse sõidetakse neljapäeva pärastlõunal. Ralli ametlik start on reede õhtupoolikul. Ralli lõppeb pühapäeval ja auhinnatseremoonia toimub Salous pühapäeval orienteeruvalt kell 17.00 kohaliku aja järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles