Levadia alistas kindlalt Infoneti ja tuli Eesti meistriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpalliliigas selgus täna käesoleva hooaja Eesti meister, kui kaks vooru enne hooaja lõppu alistas Levadia võõral väljakul kindlalt 3:0 Infoneti ning kindlustas sellega omale tiitli.

Teistes tänastes mängudes oli Sillamäe Kalev kindlalt 6:0 üle Tartu Tammekast, Nõmme Kalju alistas 4:2 Tallinna Kalevi, Paide linnameeskond jäi 0:3 alla Narva Transile ning FC Flora võitis 4:0 Kuressaaret.

Mängu käik (Infonet - Levadia):

 

2. minut - Igonen tõrjub Kruglovi karistuslöögi.

 
 
 

8. minut - Hundil jääb napilt puudu, et jõuda Rätteli paremalt äärelt antud madala tsenderduseni.

 
 
0:1

12. minut - Igonen tõrjub Antonovi kauglöögi enda ette ja täiesti vabaks jäetud Subbotin lööb viielt meetrilt palli väravasse.

 
 
0:1

22. minut - Infonet jääb ühe mehega vähemusse, sest karistusala joonel tõmbab endine Levadia mängumees Kalimullin viimase mehena maha Rimo Hundi. Järgnenud karistuslöögist mängib Levadia välja nurgalöögi ja Artjunin lööb kaugelt peale, aga väravani ei jõuta.

 
 
0:1

24. minut - Rättelil on võimalus lüüa 0:2, aga äärelt tulnud söötu ei õnnestu siiski päris omaks võtta. Kui vahepeal jõudsid ka Infoneti mehed oma rünnakutega Levadia karistusala lähedale, siis viimased minutid on olnud Levadia tugev surve.

 
 
0:1

29. minut - Artjunini pealelöögi tõrjub väravajoonelt Manucho.

 
 
0:1

Avapoolaeg on lõppenud. Esimese kolmveerandtunni teises pooles suutis ka Infonet palli hallata, ent kohtumine on siiski kindlalt Levadia kontrolli all.

 
 
0:1

Teine poolaeg on alanud.

 
 
0:1

55. minut -Raudsepp kukub karistusalas ja Levadia nõuab penaltit, ent väljakukohtunik Kristo Tohver seda ei määra.

 
 
0:1

Infonet saab üle pika aja korraliku rünnaku, aga Smishko püüab Harinini löögi.

 
 
0:2

60. minut - vahetusest Rätteli asemel sisse tulnud Teever saab karistusalas pärast kerget segadust löögile ja saadab esimese puutega palli tagumise posti kõrvale. Levadia asub 0:2 juhtima.

 
 
0:2

72. minut - Igonen tõrjub Kruglovi terava kauglöögi nurgalöögiks, mis õnnestub kergelt tõrjuda. Levadia kontrollib mängu täielikult.

 
 
0:2

73. minut - Harin saab kohtunikuga vaidlemise eest teise kollase kaardi ja saadetakse väljakult minema, Infonet on jäänud üheksakesi.

 
 
0:3

77. minut - Infonet proovis rünnakule minna, aga kiire vasturünnaku käigus saab värava kirja hoopis Levadia, värava autoriks Subbotin.

 
 
0:3

Mäng on lõppenud. Levadia võidab 3:0 ja kindlustab sellega käesoleva hooaja meistritiitli!

 
 

Algkooseisud:

FC Infonet: Igonen, Kalimullin, Avilov, Harin, Gurtšioglujants, Kouadio, Martõnov, Mones, Elhi, Nahk, Malinin.

FC Levadia: Smishko, Artjunin, Jahhimovitš, Podholjuzin, Pikk, Kruglov, Antonov, Raudsepp, Subbotin, Hunt, Rättel.

Enne mängu:

Levadiale piisab Infoneti alistamisest, et täna meistritiitel kindlustada, sest vahe tabelis teisel kohal oleva Nõmme Kaljuga on kolm vooru enne hooaja lõppu seitse punkti. Levadiale oleks tegu kaheksanda tiitliga ning sellega jäädakse FC Florale alla veel vaid ühe võiduga.

Põhikonkurent Nõmme Kalju võõrustab täna samal kellaajal Tallinna Kalevit ja nii piisab Levadiale meistritiitliks tegelikult ka Kaljuga võrdsest tulemusest, kuid kindlasti soovitakse tiitlini jõuda võiduga. Samas tahab Infonet kindlasti selles osas oma sõna sekka öelda, kuna 35 punktiga ollakse küll hetkel meistriliiga debütandi kohta igati tublil 6. kohal, ent vaid punkti kaugusel on selja taga Tallinna Kalev ning teoreetiliselt võib Infonet veel isegi üleminekumängudele langeda.

Infonetil jäävad kaartide tõttu eemale Maksim Lipin ja Oleg Valov, Levadial puudujaid ei ole. Levadia ründaja Rimo Hunt on sel hooajal löönud liigas 19 väravat ehk kahe võrra enam kui lähim konkurent, Nõmme Kalju ründaja Vladimir Voskoboinikov. Meeskonnad on liigas sel hooajal kohtunud kolmel korral ning Levadia on kõikidest mängudest väljunud võitjana.

Levadia abitreener Indrek Zelinski lausus enne mängu: «Kätte jõuab päev, mille nimel oleme kaks aastat tõsist tööd teinud. Meil on all kaks head ja edukat mängu oma suurte konkurentide FC Flora ja Nõmme Kalju vastu ning üritame laupäeval kunstmurule põigates sama hea hooga jätkata. Mängijad peavad kohtumiseks Infonetiga väga tõsiselt keskenduma, sest vastane ei loovuta meile midagi niisama lihtsalt. Peame ise kolm punkti ära tooma ning mängima sama hästi, kui kõikides viimastes kohtumistes. Kogu meeskond peab olema valmis mehetegudeks!»

Ründaja Rimo Hunt lisas: «Laupäevase mängu eel pole palju öelda, kõik on niigi selge. Ootame tõsist vastasseisu Infonetiga ning peame sealt kolm punkti välja võitlema. Kogu meeskond on hooaja tähtsaimaks mänguks valmis ja ootab seda suure põnevusega!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles