Venezuela miljonid jätsid Saksamaa vormelitalendi pika ninaga

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa vormelitalendid Sebastian Vettel (paremal) ja Nico Hülkenberg peavad läbi ajama väga erineval tasemel vormelitega
Saksamaa vormelitalendid Sebastian Vettel (paremal) ja Nico Hülkenberg peavad läbi ajama väga erineval tasemel vormelitega Foto: SCANPIX

Sakslased on mures, et nende vormelitalent Nico Hülkenberg ei pruugi järgmiseks hooajaks enda tasemele vastavat meeskonda leida. Loodeti, et Lotus võtab ta Kimi Räikköneni asendajaks, kuid seda ei juhtu.Venezuela riigi suure rahapataka toel saab koha endale Pastor Maldonado.

Bild kirjutab, et Hülkenbergi näol on tegemist väga talendika piloodiga, kes on suutnud keskpärase Sauberiga sõita välja kohti esikuuikus ja ohustanud ka poodiumikohti. Maailmameistri Sebastian Vetteli eakaaslane Hülkenberg vaevleb aga rahapuuduses – võrreldes noorte Venemaa pilootide ja Maldonado rahapatakaga on Hülkenberg suisa vaene. Samal ajal ei pane keegi kahtluse alla tema oskusi.  

Hülkenbergi mänedžeri sõnul võitlevad nad 150 miljoni euro vastu ning suure tõenäosusega jääbki Hülkenberg ka järgmiseks hooajaks Sauberi meeskonda. Lotus läks kergema vastupanu teed ja palkas Maldonado, kellel on ainuüksi Venezuela riigipoolne toetus 40 miljnit eurot.

Legendaarne Niki Lauda peab olukorda naeruväärseks: «See, et selline mees nagu Hülkenberg koha eest niimoodi võitlema peab on täielik nali. See, mida ta roolis teeb on suur sport!»

Ka Vettel kaitses kaasmaalast: «Temasugune piloot väärib kindlasti kohta mõnes meeskonnas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles