Briatore: Button ei kuulu viie kiirema sõitja sekka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flavio Briatore
Flavio Briatore Foto: Reuters / Scanpix

Tiitlikaitsja Jenson Button hoiab küll ka käimasoleval hooajal vormel-1 MM-sarjas liidrikohta, ent tema endine ülemus Flavio Briatore arvab sellest hoolimata, et Button ei kuulu kiiremate sõitjate sekka.

 

Button sõitis 2001. ja 2002. aastal Renault’ meeskonnas, kus tal just kõige paremini ei läinud ning sellest ajast alates on Briatore avalikult tunnistanud, et pole Buttoni fänn, vahendab Planet-F1.

Tänavusel hooajal on McLareni rooli keerav Button neljast etapist võitnud kaks ja juhib üldarvestuses kümne punktiga Mercedes GP piloodi Nico Rosbergi ees.

Briatore, kellel on praegu vormel-1 sarjas osalemise keeld, kuna käskis Nelson Piquet’l 2008. aasta Singapuri etapil avarii teha, avaldas, et tema arvates on Button mõlemad etapivõidud teeninud tänu õnnele.

«Eks ole näha, milline seis Buttoni ja tema meeskonnakaaslase Lewis Hamiltoni vahel hooaja lõpus on,» arutles Briatore. «Jensonil on siiani hästi läinud ja me kõik teame, miks – õnn oli tema poolel.»

«Ma ei räägi temast halvasti, ütlen lihtsalt, et minu arvates ei kuulu ta vormel-1 MM-sarja viie kiirema sõitja sekka,» lisas Briatore.

Button polnud aga sugugi ainus vormelisõitja, kes Briatorele ette jäi. 60-aastane endine Renault’ tiimiboss avaldas ka, et tema arvates on seitsmekordne maailmameister Michael Schumacher esimeste etappidega juba tõestanud, et poleks üldse pidanud võistluskarusselli naasma.

«Arvan, et tal läheb iga etapiga üha raskemaks,» sõnas Briatore. «Ma ei kujuta ette, kuidas tema olukord muutuda võiks, võitlus on väga tuline. Ta võttis vastu otsuse naasta, mõtlemata, et nende aastatega on palju muutunud.»

Veel teatas Briatore, et ei kavatsegi vormelimaailma naasta, kuigi tema keeld lõppeb 2012. aasta lõpus. «Olen võitnud kahe tiimiga seitse maailmameistritiitlit, kaheksas ei muudaks enam midagi,» selgitas ta. «Ma ei igatse vormel-1 absoluutselt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles