Kalev/Cramo vajas TTÜ alistamiseks lisaaega

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BC Kalev/Cramo mängumehed.
BC Kalev/Cramo mängumehed. Foto: Karli Saul / SCANPIX

Eesti meeste korvpalli meistriliiga oli täna Kalev/Cramo suurtes raskustes TTÜ KK alistamisega, kui 85:78 võidu vormistamiseks läks vaja lisaaega.

Kalev alustas kohtumist bravuurikalt, saades kiire edu. Püsima see siiski ei jäänud, kuna Tiit Sokk võttis kiirelt minutilise mõtlemisaja ning TTÜ sai sisse uue hoo ja seis oli veerandaja lõppedes juba tunduvalt tasavägisem, kuid Kalev oli pisikesele pausile minnes juhtimas 18:16. Teisel veerandil oli Kalev/Cramo terve aja juhtival positsioonil. TTÜ ei lasknud neil kordagi seda nautida, vaid sunniti Kalevit kohati rasketele visetele. Poolaja viimastel minutitel tegi Kalev 10:3 vahespurdi, juhtides pikemale pausile minnes 10-punktiga, seisuks 44:34, vahendas basket.ee.

Teisel poolajal aga Kalevi mäng lagunes. Mehed väsisid ning viskeid ei leidnud enam teed korvirõngast sisse. TTÜ seevastu oli täis uut indu. Mida minut edasi, seda paremasse hoogu TTÜ läks, jõudes hetkeks viigini. Kalev oli veerandaja viimastel minutitel siiski kindlam, juhtides enne otsustavaid minuteid 55:51. Viimasel veerandil aga mäng veelgi pingelisemaks. TTÜ haaras esmakordselt kohtumise jooksul juhtohjad enda kätte ning polnud väga aldid seda Kalevile loovutama, mis päädis lõpuks lisaajale minekuga.

Lisaajal oli kergelt aktiivsemaks pooleks juba Kalev/Cramo. Kuigi TTÜ hoidis neist kahe küünega kinni, ei lasknud nende möödavisatud visked ja rohked vead neil võtta Kalevi skalpi. Kohtumise lõppedes oli kalevlaste edu 7-punktiline, seisuks 85:79.

«"TTÜ mängis täna väga hästi. Nad ei anna vastasele rünnakul sentimeetritki ruumi,» kiitis Kalevi peatreener Alar Varrak vastast. «Tahtsime tegelikult selle mängu lükata järgmisse aastasse, aga see ei õnnestunud. Täna oli esimene kaotus meile väga lähedal,» lisas Varrak.

Üleplatsimees oli 21 punkti visanud Ty Abbott. Vlad Moldoveanu lisas 17, Devin Gibson 15 ning Frank Elegar 12 punkti. Elegar korjas lisaks lauast 13 palli, tehes kaksikduubli. Kaksikduublile oli lähedal ka Devin Gibson, kes andis tervelt 8 resultatiivset söötu. TTÜ resultatiivsemad olid Kiur Akenpärg 20, Andrew Arnold 14 ning Jaan Puidet 10 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles