Torino OMi 8. Saarepuu: mina toona kontrollis ei käinudki

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anti Saarepuu Torino OMil.
Anti Saarepuu Torino OMil. Foto: Raigo Pajula

Vene portaal Ves Sport avaldas eile õhtul artikli, milles väidetakse, et ühe või kahe Eesti murdmaasuusataja dopinguproov Torino olümpialt on kordusproovis andnud positiivse näidu. Torino OM on olnud eestlaste jaoks läbi aegade kõige edukamad, kus võideti kolm kuldmedalit ja saavutati veel mitmeid kohti esikümnes.

Torino OMil meeste vabatehnikas sõidetud sprindis kaheksanda koha saavutanud Anti Saarepuu oli sellega toonase koondise üks edukamaid. Kaheksa aasta taguste sündmuste kohta mainis suusataja Postimehele, et tema mäletamist mööda ta dopingukontrolli kordagi ei sattunud.

«Mina ei mäleta, et oleksin üldse kontrollis käinud. Elasin ülejäänud tiimist veidike teises kohas ja minu juures küll dopingukontrollid ei käinud. Võistluste järel võeti kontrolli esikolmik ja üks inimene loosiga,» meenutas Saarepuu.

Siiski usub suusataja, et Venemaa meedias esile kerkinud teemal ei ole tõepõhja all. «Mina seda asja kokkuvõttes ei usu. Mina olen seda meelt, et see asi on praegu lihtsalt millegipärast esile tõstetud. Miks peaks kedagi üldse nii vana asi huvitama,» lisas Saarepuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles