ROKi president: Putin ei tee avatsremoonial propagandat

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto Hong Kongis toimunud meeleavalduselt. Vladimir Putini seksuaalvähemuste õigusi piiravad seadused pakuvad kõneainet kõikjal maailmas
Foto Hong Kongis toimunud meeleavalduselt. Vladimir Putini seksuaalvähemuste õigusi piiravad seadused pakuvad kõneainet kõikjal maailmas Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Thomas Bach kinnitas Reutersi vahendusel, et Venemaa president Vladimir Putin ei kasuta reedest Sotši olümpiamängude avatseremooniat propaganda eesmärkidel, kuna riigipea ütleb kogu õhtu jooksul vaid ühe lause.

«Olümpiaharta sätestab väga selgelt, et president võib öelda vaid ühe lause,» sõnas Bach viidates riigipeade kõige tavalisemale ütlusele: «Kuulutan siinkohal olümpiamängud avatuks!»

Bachi sõnul on kõik riigipead olümpiahartast seni ka kinni pidanud, välja arvatud 2002. aasta Salt Lake City mängudel, kus toonane USA president George Bush avas olümpiamängud veidi pikema fraasiga, vahendab ERR Sport.

«Kõik teised riigipead on olümpiahartat austanud ja ma olen kindel, et seda tehakse ka täna,» kinnitas Bach pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles