ROKi asepresident: Rio olümpiamängude ettevalmistused on läbi aegade kõige halvemad

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murelik John Coates.
Murelik John Coates. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Olümpiakomitee asepresident John Coates kritiseeris 2016. aasta Rio de Janeiro suveolümpiamängude ettevalmistust ja ütles, et need on «läbi aegade kõige halvemad, mida kunagi nähtud». Lisaks teatas Coates, et ühtegi varuplaani mängude jaoks ei ole ning seetõttu paneb ROK käed ise külge.

Coates külastas Sydneys toimunud olümpiafoorumit ning teatas kohale saabunud delegaatidele, et Rio de Janeiros on paljud ehitustööd hilinenud, kogu infrastruktuuri arendamine on alles algusjärgus ning linnas on suur probleem veega.

ROKi asepresident rääkis, et olukord on tõesti keeruline. «Rahvusvaheline Olümpiakomitee on moodustanud spetsiaalse grupi, kes proovib ettevalmistusi kiirendada, aga olukord kohapeal on kriitiline,» vahendas Coatesi sõnu Austraalia Olümpiakomitee.

«ROK võttis kasutusele suurema osalusega plaani. See on küll enneolematu, aga meil ei ole varuplaani. Lähme ise Riosse kohale. Oleme väga mures, sest nad pole mitmes mõttes valmis. Peame selle toimima saama ja see on ROKi suhtumine, me ei saa sellest taganeda,» rääkis Coates.

ROKi asepresident lisas, et ettevalmistused Rios on «palju hullemad» kui 2004. aasta Ateena mängude eel, kui oli samuti probleeme ehitusprojektide hilinemise ning erinevate teenuste töölehakkamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles