Taaramäe: nüüd tahaksin näidata, et olen võimeline ka maailma paremikule vastu astuma

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: SCANPIX

Cofidise profiklubi jalgrattur Rein Taaramäe sai täna lõppenud Türgi velotuuril teise koha. «Etapivõit on tore, velotuuri teine koht mitte niiväga, aga pärast kahte tühja aastat rahuldav, kuid see oli kõigest Türgi tuur. Nüüd tahaksin näidata, et olen võimeline ka tipptasemel sõitudel maailma paremikule vastu astuma,» sõnas Rein Taaramäe Postimehele pärast finišit Türgimaal, kus ta pidi pealt vaatama, kuidas temast 4 sekundit parem olnud Adam Yates trofeed vastu võtab.

Türgi velotuuril läks paraku ennustatud moel. Üht sekundit, millega Taaramäe reedesel liidrisärgi kaotas, polnud kahe viimase tasamaaetapiga võimalik tagasi teha. Pühapäeval ei sekkunud ta sprinterite lõpuheitlusse vaid finišeeris teises grupis, neli sekundit pärast võitjat.

«Tuju on hea. Mitte teise koha pärast, vaid seetõttu, et suutsin muretult kogu velotuuri vältel grupis püsida. Lõdvalt,» kuulutas Taaramäe optimislikult. «Kahel viimasel aastal pidin mägedes isegi sprinterite seltskonnast hammastega kinni hoidma. Nüüd, kui pingutasin maksimaalselt, läksin niiöelda punasesse, siis taastusin ruttu ja võisin varsti uue puraka panna. Varem kustusin esimese pingutusega.»

Järgmisena on Taaramäel ees paar väiksemat võidusõitu ja siis Dauphine velotuur, kuhu kogunevad ässad valmistumaks Tour de France'iks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles