Soome lootus elab: kasahhidest saadi MMil napilt jagu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome jäähokikoondis.
Soome jäähokikoondis. Foto: SCANPIX

Minskis toimuval jäähoki MMil jäi püsima Soome koondise lootus kaheksa parema hulka pääseda, kui viimases alagrupimängus alistati 4:3 Kasahstan.

Soome pääses avakolmandikul Olli Palola väravast juhtima, kuid Jevgeni Rõmarev viigistas peagi. Poolteist minutit hiljem läks Kasahstan Fjodor Polišuki tabamusest omakorda juhtima, ent soomlaste poolelt viigistas enne kolmandiku lõppu Jori Lehtera. Teisel kolmandikul olid täpsed Olli Jokinen ja Jarkko Immonen, viimase värav sündis seejuures vaid kolm sekundit enne kolmandikaja lõppu. 29 sekundit enne lõpusireeni õnnestus Konstantin Romanovil üks värav tagasi visata, kuid viigini kasahhid ei jõudnud.

Nüüd jäävad soomlased aga huviga ootama kell 20.45 algavat kohtumist Valgevene ja Läti vahel. Kuna mõlemal on veel alagrupis pidada kaks mängu, võivad nii lätlased kui ka väljakuperemehed Soomest mööduda ja jätta meie põhjanaabrid alagrupis viiendaks. Soomlastele peaks rohkem sobima Läti võit ja sellega kaasnev Valgevene kaotus, sest alagrupi viimases kohtumises lähevad valgevenelased vastamisi täisedu kuue võiduga turniiri jätkava Venemaaga. Kui aga Läti peaks kaotama, on ka neil ikkagi võimalus nelja parema hulka pääseda, kui Šveitsist normaalajal jagu saadakse.

A-alagrupis alistas Prantsusmaa 6:2 Taani ja jõudis pärast 1995. aastat esmakordselt MMil kaheksa parema hulka. Prantslaste kangelaseks tõusis Stephane da Costa, kes viskas ise kaks väravat ja sai lisaks kirja ka kaks söödupunkti. Seega on A-grupis enne viimast vooru kõik neli veerandfinalisti selged - nendeks on Kanada, Rootsi, Prantsusmaa ja Tšehhi, kaheksa parema hulgast jääb suurima üllatusena välja Slovakkia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles