Vettel ja Hamilton nõuavad Bianchi avarii järel vormel-1 sarjalt olulist muudatust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel sõidab vihmarehvidel Suzuka ringrajal.
Sebastian Vettel sõidab vihmarehvidel Suzuka ringrajal. Foto: SCANPIX

Sebastian Vettel ja Lewis Hamilton leiavad pärast Jules Bianchi hiljutist ränka avariid, et vormel-1 sarjas kasutusel olevaid vihmarehve tuleks märkimisväärselt muuta.

«See on kahtlemata problem, mille me oleme juba varem FIAle edastanud, mitte alles pärast Jaapani etappi,» märkis Vettel väljaandele Autosport. «Praegused vihmarehvid toimivad ainult väga väikeses tingimustevahemikus. Vahepealsed rehvid on märksa kiiremad ja niipea kui suurem vesi on rajalt kadunud, üritavad kõik vahepealsed rehvid alla vahetada. Samas võetakse sellega väga suur risk ainuüksi põhjusel, et tegemist on palju kiirema rehviga.»

Hamilton nõustus igati Vetteli seisukohaga. «Pole mingi saladus, et Pirelli tänavused vihmarehvid pole just parimad, mida oleme selles sarjas näinud. Mäletan, et Bridgestone’id olid väga head,» vitas Hamilton kuni 2010. aastani sarjale rehve tarninud tootjale. «Slikke arendatakse kogu aeg, aga mulle tundub, et vihmarehvidele niivõrd ei keskenduta. Vajame rehvi, mis toimiks vihmas hästi ega sunniks meid nii kiiresti vahepealsetele rehvidele üle minema. Vahepealsed on kiiremad ka oludes, kus ilmselt ei ole sugugi piisavalt turvaline nendega sõita,» nentis Hamilton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles