Sakslased lähevad Gibraltari vastu suure hulga ründajatega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa koondise peatreener Joachim Löw
Saksamaa koondise peatreener Joachim Löw Foto: Reuters/ScanPix

Valitsev maailmameister Saksamaa läheb Euroopa jalgpallipere noorima riigi Gibraltari vastu homses EM-valikmängus ründama, ründama ja veelkord ründama.

Peatreener Joachim Löw lubab mahutada platsile nii palju ründajaid ja ründavaid poolkaitsjaid kui vähegi võimalik. «Me ei vaja homme nelja kaitsjat, mängu peavad vedama ründajad. Otse loomulikult ootame võitu, mis ei peegelduks ainult tulemuses, vaid ka selles, kuidas mängime. Ei mina ega meeskond ole rahul sellega, kui palju punkte meil tabelis on,» sõnas Löw Eurospordile. Sakslased on D-alagrupis alles kolmandal kohal, olles valikturniiri alguses võitnud napilt Šotimaad, viigistanud Iirimaaga ja kaotanud Poolale.

Löw ootab enda sõnul homsest mängust palju väravaid. «Me ei räägi rekorditest. Kui mängime oma mängu, siis eeldatavasti lööme ka väravaid. Ma ei tea, kui mitu, aga tahame suureskoorilist võitu, mis oleks maailmameistrite vääriline,» sõnas ta.

Löwi sõnul on neljakordsetel maailmameistritel kerge võidupohmelus. «MM tekitas meis tunde, et oleme löömatud, aga kukkusime selle pilve pealt üsna karmilt kohe alla. Oleme maailmameistrid ja seda ei võta meilt keegi, kuid peame aru saama, et minevik on minevik. Peame tegutsema olevikus ning oma seisu parandama,» lausus Löw.

Politseinikest, tuletõrjujatest ja tolliametnikest koosnev Gibraltari amatöörkoondis sai UEFA liikmeks alles mullu, esimene ametlik kohtumine peeti novembris ja Slovakkialt saadi kohe kätte 0:0 viik. Kaks korda on kohtutud ka Eestiga – kodus kaotati 0:2, Tallinnas tehti aga maavõistlusmängus 1:1 viik. Esimene võit tuli tänavu juunis 1:0 Malta üle.

EM-valikturniiril on UEFA pisim liikmesriik seni pidanud kolm mängu – nii Poolale kui ka Iirimaale kaotati suurelt 0:7 ning Gruusiale 0:3.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles