Pehrsson: Liivak tegi seda, mida tahtsin ründajalt näha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrsson.
Magnus Pehrsson. Foto: Liis Treimann

Eesti jalpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson lausus pärast 1:0 võidetud maavõistlust Jordaaniaga, et tulemus oli palsamiks San Marinos saadud haavadele.

«Eks see oli täna ainus viis – panna platsile mehed, kes tahtsid mängida, uus meeskond võrreldes San Marino mänguga,» sõnas Pehrsson. «Ütlesime neile, et see on teie ja kogu Eesti koondise võimalus võidelda ning näidata, et suudame raskest seisust välja tulla.» Peatreeneri hinnangul tegutses Eesti täna paremini esimesel poolajal. «Võti oli selles, et olime värskemad, suutsime rünnakuid teravamalt üles võtta,» sõnas ta.

Esmakordselt algkoosseisu kuulunud ja Henri Anieri löödud mängu ainsale väravale eeltöö teinud Frank Liivak sai peatreenerilt kiita. «Ta tegi seda, mida ründajalt näha tahame. Muidugi, ta on veel noor ja vahel on näha, et ta mängib oma mängud noorte vastu – kohati tegi ta liiga palju puuteid ega tegutsenud piisavalt kiiresti. Aga teda ootab hea tulevik, kui ta samas vaimus jätkab,» leidis Pehrsson.

Kui San Marino ja Norra vastu kaitses Eesti väravat Mihkel Aksalu, siis seekord seisis taas postide vahel Sergei Pareiko. «Pean teda endiselt esinumbriks,» lausus Pehrsson. «Mis puudutab ülejäänud vahetusi, siis Henrik Pürg sai koondise juures kaks väga head päeva, mis tulevad talle kasuks. Lõpus tahtsin hoida 1:0 eduseisu ega hakanud seetõttu enam Dmitri Kruglovi välja võtma,» lausus Pehrsson, kes ei saanud kaitseliinis kasutada haigestunud Artjom Artjuninit.

Keskkaitses kasutas Pehrsson täna Enar Jäägerit, kes mängis sel positsioonil viimati koondises aastaid tagasi. «Tegelikult soovisin juba suvel teda prooviks keskele nihutada. Nüüd teame, et meil on sellel positsioonil üks hea võimalus juures. Kuna tal pole mängupraktikat, on keskkaitsja koht talle parem kui äärekaitsja oma, sest ei nõua mängijalt füüsiliselt nii palju. Jäin temaga rahule, ta annab keskkaitsesse kiirust juurde,» sõnas Pehrsson.

Peatreeneri mõtted liiguvad nüüd juba koondiseaastat lõpetava mängu juurde Katariga. «Selle koosseisu teeme teatavaks juba sel nädala või siis hiljemalt uue nädala alguses. Enamik mehi tuleb Eestist, aga tahtsime mõned otsused teha veel tänase põhjal. Kas nägin, mida tahtsin näha? Seda on veel vara öelda, enne tuleb mängu põhjalikumalt analüüsida. Küll aga näitasid kõik, kes platsile tulid, et tahavad koondist esindada. Katari sõidame tol hetkel tugevaima võimaliku koosseisuga, kuhu kuuluvad ilmselt paljud mängijad Eesti liigast, aga kindlasti ka mõned noored, kes tahavad end tõestada,» sõnas Pehrsson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles