Otepää MK-etapi korraldajad: sügisesed ilmad võistlust ei sega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää MK-etapp.
Otepää MK-etapp. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänasel Otepää maailmakarika etapi tutvustamisel kinnitasid korraldajad, et jätkuvad sügisesed ilmad murdmaasuusatamise rahvusvahelist tippsündmust ei sega ning ettevalmistustöödega ollakse graafikus. Jaanuari kolmandal nädalavahetusel toimuvateks võistlusteks on kogutud vajalik lumevaru eelmisest aastast ning tänaseks on ka rajad juba sõidetavas korras.

Otepää MK programmi suurimaks muudatuseks on pikemate distantside asendamine sprindivõistlustega. Peakorraldaja Jaak Mae sõnul täidavad kahepäevase võistlusprogrammi nii individuaalsed kui meeskondlikud sprindivõistlused, mis toovad Lõuna-Eesti lumele maailma kiireimad suusatajad. «Loodan, et ka eesti sportlased teevad südi esituse ning jõuavad kodupubliku toel kõrgetele kohtadele,» kommenteeris Mae.

Võistlusrajad on Otepääle kohaselt nõudlikud ning panevad sportlased korralikult proovile. Tõusumeetreid on lubatud maksimumi lähedal ning Otepää nõlvadel kulgevat trassi võib pidada üheks sarja raskeimaks. 1,2 km ja 1,5 km rajad kujundati Rahvusvahelise suusaliidu soovidele vastavalt ning eeldavad võistlejatelt lisaks suurepärasele füüsilisele vormile ka meisterlikku tehnikat. See omakorda muudab sõidud vaatemängulisemaks. 

«Võrreldes distantsivõistlusega on sprint pealtvaataja seisukohast intensiivsem ja vaheldusrikkam. Võistlusrada asub Tehvandi suusastaadioni vahetus läheduses ning sportlased on ka sagedamini pealtvaatajate vaateväljas,» lisab Mae. Tema sõnul näeb esialgse info põhjal 17. ja 18. jaanuaril võistlemas 19 riigi suusatajaid. 

Tänasest on Piletilevi müügipunktides üle Eesti saadaval ka Otepää MK pääsmed. Erinevalt eelmistest aastatest pääseb tänavu ühe piletiga nii tribüünidele kui raja äärde, mis muudab sündmuse jälgimise mugavamaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles