Vaata, millise hinnangu andis EOK ebaõnnestunud Sotši olümpiamängudele

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Cummings Smith Sotši olümpial
Warren Cummings Smith Sotši olümpial Foto: SCANPIX

Eesti Olümpiakomitee (EOK) esindajate kogu kinnitas tänasel koosolekul 2016. aastal Rio de Janeiros toimuvate suveolümpiamängude kvalifikatsioonikriteeriumid, ühtlasi kiideti heaks EOK järgmise aasta eelarve ning anti hinnang Eesti koondise esinemisele Sotši taliolümpiamängudel.

Sotši taliolümpiamängudest tegid kokkuvõtte kolme spordialaliidu peasekretärid: Gunnar Kuura Eesti Uisuliidust, Jaak Mae Eesti Suusaliidust ning Kristjan Oja Eesti Laskesuusatamise Föderatsioonist. Kõik kolm tõdesid, et Sotšis näidatud tulemused jäid mõnevõrra kehvemaks, kui sportlased ja alaliidud ise ootasid. Tippspordikomisjon ettepanekul kuulutati Sotši mängude esitus ebaõnnestunuks. Selle poolt jääletas 28 esindajate kogu liiget, vastuhääli kogunes kolm.

Lisaks kinnitas EOK Rio olümpianormid 16 spordialal: aerutamine, jalgrattasport, judo, laskmine, maadlus, poks, purjetamine, ratsutamine, sulgpall, sõudmine, tennis, triatlon, tõstmine, vehklemine, vibusport ja rannavõrkpall. Kvalifikatsioonikriteeriumid tabeli kujul leiate siit.

Kriteeriumid lähtuvad Rahvusvahelise Olümpiakomitee poolt 28 rahvusvahelise spordialaliidu ettepanekute alusel kinnitatud kvalifikatsioonikriteeriumidest. Detailseid osavõtukriteeriume ei ole veel kinnitatud kergejõustikus ja ujumises, need selguvad järgmise aasta jooksul.

EOK 2015. aasta eelarve on 6 469 927 eurot ehk ligi pool miljonit eurot suurem kui 2014. aastal. Suurendatud on tippspordi toetusi, mis on tingitud lähenevatest Rio olümpiamängudest ning järgmisel aastal toimuvatest Euroopa noorte suve- ja taliolümpiafestivalidest ning Euroopa mängudest. Protsentuaalselt on suurim muutus liikumisharrastuse projektide osas, mille maht tänavuse liikumisaasta tõttu oli 2014. aastal oluliselt suurem.

EOK esindajate kogu on volinike koosolek, mis täiskogude vahelisel perioodil täidab täiskogu ülesandeid. Esindajate kogusse valitakse 63 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles