Tänak püüab lumevallidele toetumisest kasu lõigata

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Rootsi MM-rallil.
Ott Tänak Rootsi MM-rallil. Foto: Timo Anis

Soome ralliässa Jari-Matti Latvala sõnul on kogu autoralli MM-sarjas eripäraseks võistluseks oleval Rootsi rallil võimalik kasu lõigata teeäärsetest kõrgetest lumevallidest – selleks tuleb aga lumekuhilatega hästi läbi saada. Mõistagi on lumistel teedel enda oskuste, auto võimaluste ja looduse  pakutavate tingimuste edukas ühildamine lihtsam põhjamaade sõitjatel. Lumi on ka Fordi tehasetiimiks oleva M-Spordi värvides sõitva Ott Tänaku sõber.

Tänak tunneb lumevallide ärakasutamise tehnikat peensusteni. «Teatud olukorras võib lumevallidest tõesti hoogu juurde saada või mõne sõiduvea korral auto teele otseks tagasi juhtida. Tavalisel kruusarallil selliseid võimalusi pole,» rääkis Tänak eile pärastlõunal pärast Rootsi MM-ralli ametlikku pressikonverentsi. Ta selgitas, et kurvides saab vastu teeäärset valli toetada auto tagumist otsa, seejuures on aga tähtis, et esiosa püsiks kenasti teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles