Mae: omal ajal olime kõige mõttetumad mehed maamunal

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Mae.
Jaak Mae. Foto: Rein Säinas

Eesti suusatamisel ei ole parasjagu käsil just kõige paremad ajad, kuid Eesti Suusaliidu peasekretär Jaak Mae leidis, et ka neilt ei oodatud omal ajal esialgu midagi. Kui homme algavad Falunis suusatamise maailmameistrivõistlused, siis Mae sõnul tasub säilitada ikkagi positiivsust.

«Kuni 1994. aastani olin noor ja andekas, 1995. aastal juba suusaturist ning aastatel 1996.-1997. olime üldse kõige mõttetumad mehed maamunal,» meenutas Mae ning lisas, et tänapäeval antakse sportlastele vast rohkem aega tippu pürgimiseks.

Samas leidis ta, et noorematest distantsimeestest peavad nii Karel Tammjärv ja Raido Ränkel leidma endale sobiva tee. «Nemad on juba sellises vanuses, et sportlase enda roll peab olema suurem. Ise peab otsusele jõudma, mis on sobiv. Lõpuks paneb ju suusad alla ikka sportlane,» rääkis Mae. «Vähemalt Karel ja Raido ei karda võistleda. Meil on siin mitmeid nooremaid sportlaseid, kes valmistuvad alati millekski, kuid eriti ei stardi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles