Valitsev ralli maailmameister Tänaku õnnetuse järel: pole vaja turvalisuse pärast paanitseda

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Raigo Mõlder vahetult pärast vettesõitmist.
Ott Tänak ja Raigo Mõlder vahetult pärast vettesõitmist. Foto: SCANPIX

Autoralli MM-sarja valitsev maailmameister Sebastien Ogier teatas lehele autosport.com antud intervjuus, et Mehhiko rallil Ott Tänaku ja Raigo Mõlderiga juhtunud õnnetus oli halb õnn ning rallide üldiseid turvatingimusi pole vaja parandada.

Tänak ja Mõlder sõitsid Mehhiko ralli kolmandal katsel teelt välja otse järve ja eestlaste auto uppus loetud sekundite jooksul. Mõlemal mehel õnnestus masinast kiirelt välja saada ja tervena kaldale jõuda ning hiljem selgus, et rajalt väljasõitmine ei olnud eestlaste süü: vahetult enne kurvi, kust Tänak ja Mõlder välja sõitsid, purunes hüppelt maandudes miski nende auto esisillas ja kurvi jõudes oli auto parem ratas juba risti, mis muutis kurvi keeramise võimatuks.

Kahel viimasel aastal autoralli MM-sarjas meistriks tulnud Sebastien Ogieri sõnul oli eestlastega juhtunu pigem halb õnn, kuid üldiseks paanikaks pole põhjust, sest ralli on alati riskantne. «Me sõidame ju rallit ja seal on alati kohti, kus pole kõige parem rajalt välja sõita,» rääkis Ogier autosport.com lehele.

«Saame radasid natuke turvalisemaks muuta rajaäärsete pehmenduste ja muu sellisega, aga Otiga juhtunus mängis rolli halb õnn, et ta just enne seda kurvi masina katki tegi ja vales kohas rajalt välja sõitis. Muidugi proovivad kõik oma autosid turvalisemaks muuta, aga mis puudutab radasid, siis kokkuvõttes on see ikkagi ralli,» teatas Ogier, et tema ei näe vajadust radade turvalisust parandada.

Järgmine autoralli MM-sarja etapp sõidetakse aprilli lõpus Argentinas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles