Flora tänavune suurim väravakütt Sappinen: mul on lastud rahus küpseda

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rauno Sappinen Eesti noortekoondise särgis.
Rauno Sappinen Eesti noortekoondise särgis. Foto: Tairo Lutter

Jalgpalli Eesti meistriliigas on esimese kolme vooruga FC Flora suurimaks väravakütiks tõusnud 19-aastane Rauno Sappinen, kes on saanud tabamuse kirja seni kõigis kolmes liigamängus.

Korra sahistas Sappinen Viljandi Tuleviku, korra FC Infoneti ja korra Sillamäe Kalevi väravavõrku. Kolme matšiga kokku 267 mänguminutit teeninud Sappinen on tõusnud nende näitajatega Floras tänavu kindlaks põhimeheks ning teeninud peatreener Norbert Hurda usalduse.

«Liigas on tunne väga hea. Meeskonnaga oleme teeninud kolmest mängust kolm võitu. Seal on kõik hästi,» sõnas Sappinen pärast Eesti U21 koondise kohtumisi Postimehele. «Arvan, et treener on mind on Floras kogu aeg usaldanud. Nüüd on see peegeldanud ka mänguajas.»

«Ettevalmistus on olnud suures joones sama nagu igal aastal. Peatreener on ka maininud, et mul on lastud rahus küpseda. Olen oodanud oma aja ära ja kogu selle aja vältel tööd teinud. Nüüd on see lihtsalt väljakul realiseerunud,» lisas Sappinen.

Viimati osales Sappinen ka kahes Eesti U21 koondise sõpruskohtumises, kus ta kuulus mõlemas matšis algkoosseisu. Prantsusmaaga peetud 0:6 kaotusmängus viibis ta väljakul terve kohtumise ja esmaspäeval Kasahstani vastu rassis poolkaitsja väljakul 80 minutit (Eesti kaotas 1:2).

«Prantsusmaa oli ikka maailma tasemel. Nende vastu oli raske pallita ja palliga. Mõlemas kohtumises joonistus välja, et palliga mängus jääb meil ideed väheks,» avaldas Sappinen ning raputas ka endale tuhka pähe. «Kui meeskond mõlemad mängud kaotab, siis ei saa ka oma panusega rahule jääda.»

Ründava poolkaitsjana tegutsev Sappinen leidis, et tugevamate jalgpalliriikidega võrreldes on meil ja neil üks oluline erinevus. «Suures plaanis ei ole midagi teistmoodi, aga kõiki asju tehakse kordades ja kordades kiiremini. See on põhiline vahe,» avaldas ta. «Suurte riikidega mängides tuleb see vahe eriti välja.»

Täna sõidavad Flora ja Sappinen Eesti liigas külla Narva Transile, Postimees toob kell 19.00 algava kohtumise otsepildis vaatajani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles