Video: Cavaliers viigistas ülipõneva NBA finaalseeria, Jamesilt kolmikduubel

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James.
LeBron James. Foto: SCANPIX

Cleveland Cavaliers alistas korvpalliliiga NBA teises finaalkohtumises võõral väljakul Golden State Warriorsi lisaajal 95:93 ja viigistas seeria seisu 1:1 peale. Cavaliersi liider LeBron James kogus 39 punkti, 16 lauapalli ja 11 resultatiivse sööduga kolmikduubli.

Cavaliers juhtis kolm minutit enne normaalaja lõppu 11 punktiga, aga Stephen Curry lähivise viis mängu seisul 87:87 lisaajale. Tegemist on NBA finaalide ajaloos esimese korraga, kui kaks esimest mängu on läinud lisaajale.

Curry vabaviskeid viisid Warriorsi kodumeeskonna 29,5 sekundit enne lisaaja lõppu ette 93:92, kuid lisaks Jamesile tõusis Cavaliersi kangelaseks austraallasest tagamängija Matthew Dellavedova, kes läks 10,1 sekundit enne lõppu James Jonesi möödaläinud viske järel ründelauda, meelitas välja vea ja tabas kaks vabaviset.

Järgnenud Warriorsi rünnakul ei tabanud Curry keskpositsioonivise rõngastki ja Jamesi vabavise vormistas lõppskoori.

Nii James kui Curry olid hädas visketabavusega - Jamesi 35st väljakult sooritatud viskest tabas 11, Curry 23st üritusest vaid 5 (kolmesed 15st 2!).

Timofei Mozgov tõi Cavaliersile 17 punkti ja 11 lauapalli, J.R. Smith lisas 13 ja Dellavedova 9 punkti. Warriorsi resultatiivseim oli Klay Thompson 34 punktiga, Curry arvele jäi 19 punkti ja 5 resultatiivset söötu. Seeria kolmas mäng peetakse ööl vastu kolmapäeva Clevelandis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles