Kerde lajatas: pimedad mängijad viskavad sama hästi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kerde
Üllar Kerde Foto: Toomas Huik

Korvpalli Balti liigas Prienai Rudupisele 57:87 kaotanud TTÜ/Kalevi peatreener Üllar Kerde tõdes, et mängijad ei oska pealtnäha kõige lihtsamat asja – palli korvi toimetada.


TTÜ kolmepunktivisete protsent oli vaid 7,7, vabavisete­protsent aga 47,1. Mängijad suutsid tabada 13 kolmepunktiviskest vaid ühe! «Pimedad mängijad viskavad pimedas saalis ka sama palju!» lajatas Kerde. «Ma ei tea, kas peame kõik treeningud ära jätma ja ainult viskamist õppima hakkama?»

Kerde sõnul olid kõik mänguelemendid TTÜ-l paremad kui Rudupisel. «Ainult viskamisega oligi raskusi. Ei tea, kas meie suunas puhus tugevam tuul? Nii kehva visketabavust ma oma karjääri jooksul ei mäletagi enam!» selgitas ta.

Teine eile Balti liigas võistlustules olnud Eesti klubi, Kalev/Cramo kaotas lisaajal 75:81 Kedainiai Nevežisele. Pea kogu kohtumise kaotusseisus olnud Kalev/Cramo alustas lisaaja viimast minutit 75:73 eduseisult, kuid Tomas Rakauskas tabas kolmese ja viis kodumeeskonna 76:75 ette.

Lõpuks saavutasid vastased tänu tabavatele vabavisetele kuuepunktilise võidu. «Leedus on punkt punkti mängus väga raske võita. Ridade vahelt võib välja lugeda, miks lõpus läks nii, nagu läks,» selgitas Kalev/Cramo abitreener Alar Varrak. «Vastased said kõrvalt abi. Muidugi oli meil ka paar lohakat pallikaotust. Kurb, et lõpus just nii läks.»

Balti liiga

TTÜ/Kalev – Rudupis 57:87 (32:49)

TTÜ: Osby 16, Arcibald 13, Makke 12, Roos 6, Klementsov 3, Kriisa, Keedus, Pärn 2, Pilk 1, Rudupis: Juskevicius 19, Jankauskas, Zelionis 16, Lipkevicius, Orelik 13, Ivanauskas 4, Andrijauskas 3, Vaiksnis 1.

Kalev/Cramo – Nevežis 75:81 (26:34)

Kalev/Cramo: Keerles 16, Arbet 14, Dorbek 11, Tamm 9, Toome 7, Dunigan, Saks 6, Sokk 4, Krabbendam 2. Nevezis: Dimsa 18, Simonavicius, Beliavicius 15, Alijevas 11, Brazdauskis 9, Rakauskas 7, Kalve 4, Cresnar 2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles