Höövelsoni matšist saab suure MMA-õhtu üks tipphetk

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Höövelson (keskel)
Kaido Höövelson (keskel) Foto: http://rizinff.com

31. detsembril alustab endine sumomaadleja Kaido Höövelson karjääri vabavõitlejana. Sumomaailmas Baruto nime all kuulsust kogunud Höövelsoni ja maailmakuulsa kikkpoksija Jerome Le Banneri matš saab olema MMA-õhtu üks tipphetk.

36 500 pealtvaatajat mahutaval Saitama Super Arenal toimub aasta viimasel päeval kokku 14 matši. Höövelson ja Le Banner astuvad areenile päeva kümnendas vastasseisus. Eestlane teeb debüüdi sinises nurgas, kogenud võitleja Le Banner punases.

Höövelson pole ainus endine sumomaadleja, kes võitlustulle asub. Päeva kaheksandas matšis kohtub endine yokozuna Akebono kunagise ameerika jalgpalluri Bob Sappiga. Pärast Höövelsoni matši tulevad 31. detsembril areenile Kron Gracie ja Asen Yamamoto. Päeva kõige oodatum hetk saabub 13. matšis, kus venelasest MMA-legend Fjodor Emelianenko võitleb Indiast pärit Singh Jaideepiga. Õhtu lõpetab MMA-turniiri finaal, kuid nelja turniiril osaleva mehe nimed on endiselt välja kuulutamata. Poolfinaalid toimuvad päeva esimeses pooles.

Höövelsoni ja Le Banneri kohtumine on üks neljast matšist, mis jõuab Jaapani suuruselt teise telekanali Fuji Televisioni ekraanile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles