Suusaliit toetab Kelly Sildarut 25 000 euroga (5)

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru kuldmedaliga
Kelly Sildaru kuldmedaliga Foto: X-Games/Twitter

Täna toimunud juhatuse koosolekul otsustas Eesti Suusaliit 2016. aasta eelarvest eraldada vigursuusataja Kelly Sildarule 25 000 eurot.

Eesti Suusaliidu presidendi Andreas Laane sõnul on Kelly Sildaruga sõlmitud Suusaliiduga koostöös  esimesed sponsorlepingud 2013. aasta novembris. «Alates 2015. aasta detsembrist on Kelly lisatud Eesti Olümpiakomiteest  olümpiaettevalmistuse D – taseme toetust saavate sportlaste nimekirja, lisaks on Kelly EOK projekti «Märka järgnevat põlvkonda» stipendiaat. Oleme Kelly Sildarule küsinud ja saanud toetust niipalju, kui hetkel see kehtiva Eesti spordisüsteemi kaudu võimalik on,» lisas Laane.

Lumelaua ja freestyle suusatamise alakomitee esimehe Kalle Pallingu sõnul on 2013. aasta novembrist kuni käesoleva aastani Sildarut toetatud pea 125 000 euroga.

«See summa koosneb igakuisest treeningtoetusest, riigieelarvelisest sihtfinantseerimisest ja kõige suurema osana sponsorlepingutest, mida Kelly meeskonnal​ koostöös alakomiteega on õnnestunud sõlmida. Kelly peasponsorite, 4Energia ja Starmaniga oleme sõlminud mitmeaastased lepingud, eesmärgiga tagada sportlasele kindlustunne ja kvaliteetne treeningettevalmistus Pyeongchangi olümpiamängudeks 2018. aastal,» selgitas Palling. 

«Täna toimunud juhatuse koosolekul otsustas Eesti Suusaliit 2016. aasta eelarves eraldada Kellyle 25 000 eurot,» lisas Palling. Suuremateks Kelly Sildaru toetajateks Eestis on seni olnud veel Viking Cranes, Tallinna Sadam, Napal, Rahva Raamat ja Saare Deli Food.

Mäesuusatamise alakomitee juht Reet Hääl lisas, et nende peaeesmärk on noorte toetamine. «Mäesuusatamise alakomitee prioriteediks on noortesport ja perspektiivikate noorte toetamine. Eelmise ja käesoleva hooaja eelarve on mäesuusatamisel kokku  89 000 eurot, mis koosneb riigieelarvelisest sihtfinantseerimisest, EOK toetusest ja sponsorsummadest. Hea meel on, et 2014. aastal loodud Alpine Ski Team Estonia (ASTE) projekt, mille pikem eesmärk oli Eesti mäesuusakogukondade ühendamine saavutusspordi toetamiseks ning mäesuusaentusiastide kaasamine ala arengusse on tänaseks elujõuliselt käima läinud. Nii oleme saanud finantseerida meie perspektiivikaid noori eesotsas Austrias õppiva Tormis Lainega, kes saavutas  möödunud nädalavahetusel mainekal Borrrufa FIS Children mäesuusavõistlusel Andorras U16 vanuseklassis kolmanda koha ja õpib käesoleva õppeaasta algusest Austria Stamsi koolis, mille lõpetanute seas on kümneid olümpiavõitjaid ning maailmameistreid.»

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles