Sõber: võtame selle karika ära ja kogu lugu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber
Andres Sõber Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Rakvere Tarva korvpalluritel on täna klubi ajaloo suurim võimalus – Eesti karikavõistluste finaalis kohtutakse Tartu Rockiga. Tiitli saatuse otsustab vaid üks mäng ja see heitlus peetakse Tarva koduväljakul.

«Võtame selle karika ära ja kogu lugu!» sõnas Tarva peatreener Andres Sõber pärast täna hommikul tehtud kerget visketrenni. «Olen ju kogenud treener ja tunnetan hea asja ära. Mehed teavad, et minuga ei saa niisama lolli loba ajada, et teeme nüüd nii või naa… Seepärast tulime hommikul viskama, et mängijatel ei jääks liiga palju aega olla üksi oma mõtetega. Finaal algab ju alles kell kaheksa õhtul.»

Eile jälgis Tarva võidukat poolfinaali Kalev/Cramo vastu 1700 inimest. Sõber usub, et täna koguneb Rakvere spordihoone tribüünidele veel rohkem inimesi.

Hoolealuste mänguvormi pärast ei tunne Sõber vähimatki muret, küsimus olevat selles, kui palju jagub pikema pingiga Rocki vastu jaksu. «Muret teeb see, et Matt Hall sai eile tugeva löögi vastu reit ja pole selge, kui palju ta saab meid aidata. Muidu pole midagi karta – usun, et näiteks Kalev/Cramo oli tugevam vastane kui Rock.»

Olenemata tänase finaali tulemusest on Tarva mängijad teeninud väikese preemia. «Kunagi sai meestele antud lubadus, et kui jõuame Eesti karikavõistluste finaali, saavad nad veidi raha. Enne aastavahetust on see ju meeldiv,» märkis lisaks treenimisele ka Tarva rahaasju ajav Sõber.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles