Peep Pahv: hirmujutud, tegelikkus ja peo küsitav mõte

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv.
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv. Foto: Andres Haabu

Rio olümpiamängude eel ilmus meedias ridamisi kirjutisi sellest, kui hirmsas kohas seekordne spordipidu peetakse: linn kubiseb röövlitest ja mõrvaritest, olümpiaehitised on kehvasti ehitatud või sootuks lõpetamata ning üleüldse on enamik selle linna ja Brasiilia elanikest rahalaristamisena tunduva ürituse vastu. Jäi mulje, et ega siin ühte korralikku võistlust pidada saagi, hea, kui võistlused üldse toimuvad. 

Tegelikult on probleemidest räägitud viimasel ajal enne iga olümpiat. Mäletate, mida kõneldi enne Pekingi olümpiat? Küll oli probleemiks sudu, vetikad, ehitustel hukkunud töölised ja riigikord, kuid lõpuks kujunes sellest viimaste aegade parim olümpia. Sama jama oli ka kaks ja pool aastat tagasi Sotšis. Kaheldi, kas kõik vajalik saab olümpia ajaks valmis, kuidas ohjeldatakse terrorismi, ja üleüldse eeldab niinimetatud vene värk, et õiget asja sealt ei tule. Aga tuli. Küsige ükskõik millise sportlase või olümpial ametis olnud asjamehe käest, kuidas seal asjad toimisid. Usun, et enamik vastab: suurepäraselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles