Johaug ei soovi Norra koondisega koos treenida

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiavõitja Therese Johaug pressikonverentsil.
Olümpiavõitja Therese Johaug pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Norra suusakoondis sõidab uuel nädalal Itaaliasse treeninglaagrisse, kuid äsja dopinguskandaali sattunud Johaug jääb kodumaale.

Johaugi esindaja Christian Hjort ütles, et Johaug soovib kodus treenida, kuna vajab rahu. «Theresel on käsil raske aeg,» rääkis Hjort. Norra suusakoondise treener Vidar Löfshus lisas: «Mõistame Therse otsust, kuna olukrod on tema jaoks keeruline.»

Sellel nädalal selgus, et Therese Johaug andis positiivse dopinguproovi. Lühikese aja jooksul oli see juba teine avalikuks saanud Norra suusataja patustamine – suvel sai teatavaks Martin Johnsrud Sundby vahelejäämine. 

Johaug kasutas anaboolsete steroidide hulka kuuluvat klostebooli, mis sattus naise sõnul tema kehasse päiksepõletuse vastase kreemi Trofotermini kaudu. Vastutuse võttis koondise arst Fredrik Bendiksen, kes kinnitas, et tema soovitas sportlasel seda oma katkistele huultele määrida. Esialgset võistluskeeldu pole Johaugile määratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles