Võidukas Latvala: kui lõpetan mõtlemise, siis kihutan kiiresti (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miikka Anttila, Tommi Mäkinen ja Jari-Matti Latvala tähistamas Rootsi ralli võitu.
Miikka Anttila, Tommi Mäkinen ja Jari-Matti Latvala tähistamas Rootsi ralli võitu. Foto: Timo Anis

Enne tänavust hooaega viimati 1999. aastal autoralli MM-sarjas osalenud Toyota meeskond sai kohe teisel katsel tunda võidurõõmu, kui Rootsi MM-rallil võidutses Jari-Matti Latvala. Soomlane on nüüd karjääri jooksul võitnud 17 MM-rallit.

«See on imeline tunne,» rääkis Latvala võistluse järel pressikonverentsil. «Tunne on samasugune nagu 2008. aastal, kui ma võitsin oma esimese MM-ralli. Toonane võit tuli üllatusena. Üllatusena tuli ka tänane võit.»

Latvala avaldas ka oma edu saladuse. «Ma mõtlen liiga palju. Kui ma lõpetan mõtlemise, siis ma teen ka hea võistluse,» teatas soomlane.

Latvala tõdes, et vahepeal mõtles ta kiiruses veidike järele anda, et kindlalt ikka finišisse jõuda, kuid tiimi boss Tommi Mäkinen mattis selle idee maha.

«Meil oli hommikul väga hea tunne,» sõnas Latvala, kes tunnistas, et Mäkinen pidi teda veidike veenma. «Ta (Mäkinen) ütles, et ära võta hoogu maha ning käskis jätkata samasuguse tempo ja tundega nagu seni.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles