MMil haigestunud Saue: Holmenkollenis startimist ei takista miski

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eveli Saue
Eveli Saue Foto: Priit Simson

Eelmise nädala kolmapäeval laskesuusatamise MMil Lääne-Siberis Hantõ-Mansiiskis pärast naiste 15 km tavadistantsi haigestunud Eesti koondise liider Eveli Saue on külmetusest tervenemas ja kavatseb homme kindlasti hooaja viimasel MK-etapil Holmenkollenis startida.


«Muidugi olen end ka paremini tundnud, aga hetkel pole midagi, mis neljapäeval startimist takistaks,» sõnas esmaspäeval Siberist Norra pealinna Oslosse jõudnud Saue. «Enesetunne läheb üha normaalsemaks, aga saab veel paremaks minna.»

Neljal päeval kimbutas Sauet väike palavik, mis on nüüdseks taandunud, jäänud on nohu ja valutav kurk. «Antibiootikumidest hoidusin, selleks polnud ju otseselt põhjust,» arutles Saue. «Mul oli tavaline viirushaigus, ei midagi nii ägedat, et kangeid rohtusid vajanuksin.»

Haiguse tõttu pole Saue vahepeal ka väga palju treenida saanud. «Pühapäeval käisin Hantõ-Mansiiskis suuskadega jalutamas, täna (eile – toim) tegin siin juba nagu päris trenni, lasin ja suusatasin,» lausus ta. «Rahulikult sõites polnud väga viga, päike paistis ja ilm oli soe, aga eks neljapäeval ole täpsemalt näha, millises seisus olen.»

«Tavaliselt haigus vormi paremaks ei tee,» lisas ta muiates. «Aga kuna see on hooaja viimane etapp, pole mõtet end tagasi hoida.»

Holmenkollenis on kavas kolm võistlust – neljapäeval sprint, laupäeval jälitussõit ja pühapäeval ühisstardiga sõit, kuhu teadupärast mahuvad MK-sarja 25 paremat ning käimasoleva etapi põhjal veel viis naist. Saue jääb praegu esimesena kuumast grupist välja, paiknedes 311 punktiga 26. kohal, 25. positsioon on nelja punkti kaugusel.

«Ma ei näe punktilugemisel mõtet, sest see ei pane mind kiiremini suusatama või täpsemalt laskma, see on lihtsalt abstraktne number,» tunnistas Saue. «Kui mind midagi punktide juures motiveerib, siis see, kas pääsen pühapäeval ühisstardiga sõidus starti, praegu olen üsna ääre peal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles