Maailma teine reket vallandas päevapealt kõik treenerid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste tennise maailma edetabeli teine number Novak Djokovic.
Meeste tennise maailma edetabeli teine number Novak Djokovic. Foto: YANN COATSALIOU/AFP/Scanpix

Karjääri jooksul 12 Suure Slämmi turniiri võitnud meeste tennise maailma edetabeli teine number Novak Djokovic vallandas vahetult enne Madridi turniiri päevapealt kogu oma treeneritetiimi.

Töökoha kaotanute seas on ka Marian Vajda, kes on Djokovici juhendanud pea terve tema karjääri jooksul. Serblase arvates aitab šokiteraapia ta paremate tulemusteni. Hetkel jätkab ta tennisekarussellil tiirlemist ilma treenerita, aga otsib sobivat inimest.

Mullu detsembris lõpetas Djokoviciga koostöö legendaarne sakslane Boris Becker. Tänase teate kohaselt lahkuvad lisaks Vajdale ka füüsilise ettevalmistuse treener Gebherd Phil Gritsch ja füsioterapeut Miljan Amanovic. Ametlikult mindi lahku poolte kokkuleppel, ent initsiatiiv on selgelt Djokovici-poolne.

"Ilma nende abita poleks ma nõnda kõrgele jõudnud, aga tundsime kõik, et vaja on mingit muutust. Mu karjääri trajektoor oli kogu aeg ülespidine, ent nüüd on suund vastupidine. Soovin naasta tippu tugevama ja vastupidavamana. Olen jahimees, kelle suurim eesmärk on taasavastada võidusäde!" teatas Djokovic.

122 nädalat järjest meeste maailma edetabelit juhtinud Djokovic kaotas esireketi staatuse mullu novembris Andy Murray’le (Suurbritannia). Austraalia lahtistel kaotas ta teises ringis maailma edetabelis 117. kohal paiknenud Denis Istominile. Järgnenud viie turniiri jooksul pole Djokovic kordagi jõudnud veerandfinaalist kaugemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles