Teine katse õnnestus: Kert Toobal pääses Prantsusmaa kõrgliigasse

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Toobal (esiplaanil) Eesti koondise särgis.
Kert Toobal (esiplaanil) Eesti koondise särgis. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti võrkpallikoondise kapten Kert Toobal ning tema koduklubi Rennes'i Volley võitsid tänavu Prantsusmaa esiliiga ning pääsesid seega tulevaks hooajaks kõrgliigasse.

37-aastane Toobal liitus Rennes’iga 2015. aastal, kui kokku saadi tugev meeskond, kellega oldi valmis kõrgliigasse pääsema juba mullu, ent otsustavas kohtumises jäädi paraku 2:3 alla Nice’i meeskonnale. Seejuures võideti eelmisel hooajal nii esiliiga põhiturniir kui ka alistati karikasarjas mitmed kõrgliigatiimid. Sellest hoolimata pikendas Toobal Rennes’iga lepingut, et tänavu loodetud eesmärk täidetud saaks.

Ehkki põhiturniiri lõpetas Rennes tänavu kolmandana, saadi play-off'is kõigist jagu ning alistati pääsu eest kõrgliigasse 3:1 (25:23, 20:25, 25:21, 25:21) Cannes'i meeskond. Seejuures kuulus Eesti koondise raudvara väljakule kogu kohtumise vältel.

Nii mängivad järgmisel hooajal Prantsusmaa kõrgliigas mitmed eestlased: Ardo Kreek (Pariisi Volley), Martti Juhkami (Tourcoing), Andri Aganits (Poitiers) ning Timo Tammemaa (Toulouse’i Spacers), kellest viimane võitleb täna õhtul koguni meistritiitli nimel Chaumonti meeskonna vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles